Dívka, která kopla do vosího hnízda přehled

Dívka, která kopla do vosího hnízda https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258632/bmid_divka-ktera-kopla-do-vosiho-hnizda-258632.jpg 5 5552 5552

Milénium / Millennium série

< 3. díl >

Lisbeth Salanderová plánuje pomstu. Chce se pomstít lidem, kteří se ji pokusili zabít, a také vládním institucím, které jí téměř zničily život. Ale nebude to mít jednoduché. Poté, co ji kulka zasáhla do hlavy, leží pod přísným dohledem na jednotce intenzivní péče. Pokud se uzdraví, bude souzena za tři vraždy a jeden pokus o vraždu. Ale i v nemocnici, přestože je v kritickém stavu, musí být stále ve střehu. Je tu totiž ještě jeden pacient - Alexander Zalaščenko...Mikael Blomkvist se rozhodne, že nenechá Lisbeth v rukou státní spravedlnosti. Lisbeth bude muset s jeho pomocí dokázat svou nevinu a také upozornit na zkorumpované politiky, kteří dopustili, aby se bezbranní lidé stali oběťmi zneužívání a násilí. Salanderová, bývalá oběť, je připravena úder vrátit. Kniha získala v roce 2008 ocenění The Glass Key za nejlepší dílo severské kriminální literatury. Na motivy této knihy, stejně jako předchozích dílů, vznikl celovečerní film v produkci agentury Yellow Bird. Film už zhlédly asi dva milionů diváků ve Švédsku, Norsku, Dánsku, Finsku a Španělsku. Připravuje se premiéra filmu v Kanadě, Estonsku, Řecku, Itálii, Francii, Německu, Švýcarsku, Rakousku a České republice.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

Luftslotter som sprängdes , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka, která kopla do vosího hnízda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (588)

mirinda973
13.05.2024 4 z 5

Tenhle díl byl plný jmen a já se v nich už ztrácela, možná proto pro mě nebyl požitek ze čtení takový jako u předešlých dílů.
Každopádně fajn závěr úspěšné série

svetlanaLjQX
01.05.2024

Prolouskala jsem se dvema knihami a vic nez dej me zaujala skutecnost, jake mnozstvi zbytecnosti se da do knihy nacpat. Napr. podrobne pracovni zivotopisy policistu, popis nakupu v Ikei, obleceni a pod. Pri tom pro dalsi dej zcela zbytecne. Kdyz jsem koukala na posledni knihu, opravdu se mi do ni nechtelo. Po cca 60 stranach jsem zjistila, ze se porad motame v tom, co uz zcela odhalil 2. dil...a tak jsem se dopustila ctenarskeho zlocinu a koukla na konec. A zjistila, ze to, co jsme vedeli.z predeslych knih se prokazalo a zlo bylo potrestano. Ne, za to mi louskani temi 700 strankami nestoji. Proste - jdu proti proudu. A jsem rada, ze jsem neztracela cas ani filmy.
Je mi uz skoro 70(jsem narozena ve stejny den i rok jako autor) a je strasne moc krasnych knizek, vsechny uz precist nestacim. Cas je pro mne velmi cenny, proto ho nebudu ztracet.


Loxias
24.03.2024 5 z 5

Zaverecna kniha pracuje s jiz rozjetym pribehem z predchoziho dilu a od zacatku se tsk stale neco deje, coz je pozitivni zmena. Konstrukt vztahu postav a udalosti je misty az absurdni, ale presto mi to prislo zabavne a to je asi to nejdulezitejsi. Za grande finale v soudni sini jsem odpoustel hodne negativ, ktera sem si nasbiral od zacatku cteni trilogie a zavrecny dil me za moji trpelivost odmenil.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Připravované knižní novinky (17. - 23. 8.)

15.08.2015


Pokračování Milénia vyjde v srpnu

18.04.2015


Citáty z knihy (12)

Neříkej mi cvok. Jsem mistr v přežití. Všechno, co dělám, dělám proto, abych přežil.


Je obtížné dostat se do něčí e-mailové schránky? Lisbeth Salanderová to zvládne během pěti mnut.


O úspěších se nikdy nemluvilo. Média se však do bezpečnostní policie pustila pokaždé, když se stalo něco nepřístojného, hloupého nebo nevydařeného, a kritizovala ji s nadřazenou moudrostí generála po bitvě.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (3)

2010 - Goodreads Choice Awards (Best Mystery & Thriller)
2010 - Kniha roku Databazeknih.cz (Kniha roku)
2008 - Glasnyckeln (Skleněný klíč)


Kniha Dívka, která kopla do vosího hnízda v seznamech

v Právě čtených65x
v Přečtených9 145x
ve Čtenářské výzvě584x
v Doporučených653x
v Knihotéce1 994x
v Chystám se číst1 138x
v Chci si koupit192x
v dalších seznamech20x