Mechanický princ přehled

Mechanický princ https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484092/bmid_mechanicky-princ-5W9-484092.png 5 1220 1220

Pekelné stroje série

< 2. díl >

V magickom viktoriánskom Londýne našla Tessa útočisko u Tieňolovcov iba nakrátko. S pomocou príťažlivého samotára Willa a oddaného Jema totiž zisťuje, že Magistrova vojna proti Tieňolovcom je veľmi osobná. Viní ich za dávnu tragédiu, ktorá mu zničila život. Ak chcú odhaliť tajomstvá minulosti, musia preskúmať hmlistý kraj Yorkshire, hrôzostrašné sídlo plné nevypovedaných tajomstiev, špinavé uličky Londýna aj zakliatu plesovú sálu, kde sa Tessa dozvie strašidelnú pravdu o svojom pôvode. Keď sa napokon stretnú s mechanickým démonom, ktorý nesie varovanie pre Willa, uvedomia si, že Magister vie o každom ich kroku a niekto ich zradil. Hľadanie Magistra a pravdy privádza trojicu do nebezpečenstva a Tessa zisťuje, že láska a lži dokážu otráviť aj to najčistejšie srdce. A jedna otázka stále visí vo vzduchu: Dozvie sa Tessa, kto vlastne je a aká je jej úloha?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Slovart (SK)
Originální název:

Clockwork prince , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mechanický princ. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (151)

1bublina
13.05.2024 5 z 5

V prvním dílu to byly jen sympatie, ale ve druhém dílu už je to láska. Miluju Willa a taky Jema :-) A taky jsem nešťastná, protože už mi zbývá jen poslední díl. Naprosto souhlasím s komentářem _Brunetka_ - já teda nebrečela, ale počítám, že to přijde v posledním díle.

Brambora_Šeby
28.03.2024 5 z 5

Za mě ještě o trochu lepší než první díl. Sice se tu toho tolik nedělo, ale i tak byla kniha napsaná opravdu čtivě. Začínáme zde odhadovat příběhy a tajemství jednotlivých postav a tím mi některé z nich přirostly o něco více k srdci.


Durancie
07.03.2024 5 z 5

Institut, a speciálně Charlotte, dostanou od Rady pověření, aby do 14 dnů našli uprchlého padoucha Mortmaina. Pokud se jim to nepovede, Institut nadále povede rodina Lightwoodových.
Charlotte a její suita se pouští do pátrání, které zahrnuje mnohá úskalí. Tessa se mezitím zmítá v emocích milostného trojúhelníku a nadále pátrá po tom, co je vlastně zač.
Vesele se párují i ostatní postavy, napětí narůstá, do toho najednou zásnuby a nějaký ten překvapivý návštěvník.
Druhý díl trilogie o pekelných strojích je odpočinkovější, ale dává vědět, že se blíží grand finále.
Tessa je moje zatím nejoblíbenější hrdinka Cassandřina světa. Jem je úžasný přítel i člověk, a Magnus i zde má nejvíc vtipu a charisma. A navíc jsem zde pochopila, proč jsou Lightwoodovi celá staletí vnímáni jako děsná rodina a proč se Magnus v kanonické sérii tak podivoval Alekově jemnosti.
Jdu na další díl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (3)

Život není jen o neumírání.


Čest je v krvi a hlíně. (James)


Smutné historky vyvolávají lítost a lítost se snadno změní v náklonost. (Will)


Kniha Mechanický princ v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených1 838x
ve Čtenářské výzvě74x
v Doporučených174x
v Knihotéce656x
v Chystám se číst473x
v Chci si koupit194x
v dalších seznamech20x