Marie Antoinetta přehled

Marie Antoinetta https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14003/bmid_marie-antoinetta-W7O-14003.jpg 4 126 126

Životopisný román vynikajícího rakouského autora je zasvěceným pohledem na život a smrt francouzské královny Marie Antoinetty. Kniha je nejen příběhem rozmařilé rokokové panovnice, která byla ze své výše stržena a na nejvyšší míru ve svém majestátu potupena, ale je i pohledem na odvrácenou tvář Velké francouzské revoluce jako na jedno z nejkrutějších období evropských dějin. Životopis je skvěle napsaný i přeložený a nabízí čtenáři mnoho zajímavých detailů z jinak známé historie.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Marie Antoinetta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

konicekbily
01.02.2024 5 z 5

Moc hezky napsaný průvodce životem jedné z nejznámějších evropských královen, na pozadí historických skutečností, se spoustou postav té doby, barvitě vylíčených, včetně jejího tragického konce. Kniha je nejen o jejím životě, ale i o spoustě autorových myšlenek a rozporech té doby.

Paulika419
19.12.2023 5 z 5

Nejlepší kniha o Marii Antoinettě kterou jsem četla.


lenny0753
20.11.2023 5 z 5

Knížka ve mně zanechala po dočtení hluboký dojem. Byla psaná i s větší mírou psychologického pohledu, takže se člověk postavám více přiblížil. Kdyby čtenář nevěděl, jak to celé dopadne, tak by to byla dost napínavá knížka. I takhle jsem měla místy pocit, že by to snad mohlo dopadnout dobře :-) Bylo tam hodně informací, detailů, úryvků z dopisů, popsaná náhrdelníková aféra, záznamy z procesů atd. Opravdu velmi povedené a panu Zweigovi velké díky za takovouto práci!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Marie Antoinetta v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených193x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených16x
v Knihotéce128x
v Chystám se číst79x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech2x