Môj strýko Osvald přehled

Môj strýko Osvald https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184848/bmid_moj-stryko-osvald-659e756f2d1d0.jpg 4 286 286

Jeden z Dahlových najobľúbenejších hrdinov „strýko“ Osvald Hendryks Cornelius, zazobaný starý mládenec a veľký zvodca žien, si vedie denník, v ktorom opisuje svoje neuveriteľné zážitky a erotické dobrodružstvá. Tentoraz sa z neho dozvedáme o pôvode rozprávkového bohatstva slávneho bonvivána. Sudán, Cambridge, európsky kontinent – všade tam sa pohybuje mladý strýko Osvald v snahe čo najlepšie zužitkovať poznatky o najúčinnejšom afrodiziaku na svete. A keď sa k objavu zázračného prášku z exotického chrobáka pridruží jedinečný objav profesora Woresleyho, geniálny nápad je na svete. Zdá sa, že profesor so strýkom Osvaldom budú môcť konečne vyjsť v ústrety želaniam boháčok túžiacich splodiť dieťa so slávnym človekom. Stačí nájsť šikovnú peknú mladú ženu, ktorá im za pomoci stimulantu zvyšujúceho potenciu pomôže dosiahnuť aby sa zo zoznamu slávnych kandidátov stal zoznam darcov semena. Vzácna spermobanka však nedá spávať nikomu z trojice spoločníkov opájajúcich sa vidinou závratných ziskov a jedného z nich môže ešte čakať nemilé prekvapenie.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

My Uncle Oswald , 1979


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Môj strýko Osvald. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

Česneksmedem
20.10.2023 5 z 5

„Pít Romanée Conti je jako mít
současně orgasmus v ústech i v nose.“
Citát z knihy

Tak tenhle zážitek si můžete dopřát i dnes. Stačí vám k tomu docela málo – 29 997,96 Kč s DPH (ročník 2004). Pro ještě silnější zážitek je ale k dispozici i ročník 1964 za lidových 519 997,50 Kč s DPH.
Jak už napovídá dosud napsané, je tato kniha hodně o víně, sexu a financích. Díky jejímu přečtení jsem se teprve dozvěděl, jak jsou při vydělávání peněz důležitá brčka. Ale nejen to. Poznáte, co údajně je, a k čemu se používá tompion. To se možná bude na zimu někomu hodit.
Je to kniha pro přízemní zábavu, i když je v podstatě geniální. Milovník těžké a hodnotné literatury bude zřejmě zklamán. Protože jsem jednoduchý a obyčejný dědek, tak jsem zklamán rozhodně nebyl a culil jsem se u čtení jak jojo.

SSTknihy
17.10.2023 5 z 5

Bonviván, sběratel pavouků, škorpionů a vycházkových holí, milovník opery, odborník na čínský porcelán, svůdce žen a bezpochyby největší smilník všech dob. Seznamte se – strýček Oswald. Vydejte se spolu s ním na zábavnou, extravagantní, ironickou a sarkastickou cestu k originálně nabytému bohatství. Tohle vyprávění berte s nadsázkou a s lehkostí. Pak si ho užijete a výborně se pobavíte. Protože strýček Oswald je opravdu výstřední týpek. Úplně vidím, jak se při psaní Dahl pochechtával a už předem se bavil na účet upjatých a prudérních čtenářů.


milan3144
24.06.2023

Nebudu hodnotit, jelikož jsem nedočetl. Možná v mých mladých letech, kdy jakákoliv erotičnost, měla kouzlo téměř zakázaného tajemna, bych tuto knihu zhltnul jak malinu a asi se i zasmál. Dnes mi ale vtipnost knihy, spojení erotiky a humoru, moc povedená nepřipadá.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Môj strýko Osvald v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených428x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených35x
v Knihotéce136x
v Chystám se číst82x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech3x