Měsíce Jupitera přehled

Měsíce Jupitera
https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56256/mesice-jupitera-56256.jpg 4 33 33

Lucky Starr série

< 5. díl >

Pátá kniha série Lucky Starr. Diplomatická situace mezi Zemí a Siriem směřuje k vojenské konfrontaci. Prozatím v ní má větší šance Země, díky komplexu laboratoří na Jupiterově měsíci IX, které vyvíjejí antigravitační pohon. Ovšem přímo ve středu týmu mají Sirijci agenta – možná technika, možná vědce… možná cosi nelidského. A jen Lucky Starr má šanci špióna najít a odvrátit tak totální konflikt…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , SFK Winston
Originální název:

Lucky Starr and the Moons of Jupiter


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Měsíce Jupitera. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Luigi1
29.11.2023 5 z 5

Testování lodě proběhlo v pořádku a mohli jsme se pustit do pěkného čtení

trudoš
17.08.2018 3 z 5

Přestože je zápletka asi nejdetektivnější z celé série, Isaac Asimov toho vlastně příliš nevyužívá a výsledné řešení není až tak ohromující, jak se by se mohlo na první pohled zdát, podle překvapených výrazů účinkujících protagonistů. Ovšem ústřední motiv a celková atmosféra parádní, až mě trochu mrzelo, že je to celé psáno s úmyslem odpočinkového románu, než něco vážnějšího. Oprostí-li se navíc čtenář od dobové naivity technických výdobytků, ve kterých „počítače chrlí výsledky v děrované pásce, jež se navíjejí na cívky psacího stroje, který kód převádí zpět na čísla“, užije si páté dobrodružství Lucky Starra maximálně. Nádherná ukázka nostalgie, otisknuté na papír. Poprvé si navíc všímám, že než sám hrdina, mě baví spíše jeho sparring partner Čára, protože je na rozdíl od našeho zlatého chlapce mnohem vtipnější a lidštější. Autor jej sice záměrně staví do role otloukánka, co když si něco usmyslí, je víc než jisté, že se vydal špatnou cestou, ale to už je holt úděl vedlejších postav.


toni-az
18.03.2018 4 z 5

Opět pohodová oddechová space detektivka. Tento díl mi sedl trochu líp než předchozí, i když ani ten nebyl špatný. Děj má svižný spád a člověk se nestihne nudit. Jen mě překvapilo, že pan akademik Starr robota neodhalil dřív, mně to bylo jasné už asi ve třetině knížky a to mám do akademika docela dosti daleko.

Našlo se i pár vtipů, třeba kdy a kdo první vstoupil na které vesmírné těleso.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Měsíce Jupitera v seznamech

v Přečtených55x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit7x

Autorovy další knížky

Isaac Asimov
americká, 1920 - 1992
2009  84%Nadace
1993  88%Já, robot
2009  87%Nadace a Říše
2010  87%Druhá Nadace
1993  86%Konec Věčnosti