Zlatá oběť přehled

Zlatá oběť https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374202/bmid_zlata-obet-bCe-374202.jpg 4 34 34

Lucas Davenport série

< 27. díl >

Díky několika velmi vlivným lidem, jimž zachránil život, už Lucas Davenport nepracuje pro minnesotský Státní kriminalistický úřad, ale nastoupil k federálním maršálům. Má neobyčejně široké pole působnosti, může si vybírat případy bez ohledu na jejich povahu i na to, kam ho vyšetřování zavede. A tentokrát ho přivádí do potíží, o něž není co stát. Ve městě Biloxi na jihu Mississippi kdosi vyloupí počítárnu peněz drogového kartelu. Zmizí kufry plné hotovosti a na místě zůstanou mrtvoly šesti lidí včetně šestileté dívky. Kartel si na pachatele najímá vrahy včetně „kutilské královny“, která mučí oběti nářadím. Ti pak s Davenportem soupeří o to, kdo dřív najde střelce, kteří počítárnu přepadli. Situace se rychle vyostří, až stojí navzájem všichni proti sobě: lupiči z Biloxi, nájemní vrazi i Lucas Davenport.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Golden Prey , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatá oběť. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

čef
31.10.2023 5 z 5

Tak tady jde jako vždy o život. Shlukují se tady bandy nejhorších zločinců a nějaká ta mrtvola tady nebo tam nic nerozhoduje. Lucas Davenport se v jejich hledání a likvidaci přímo vyžívá a tak není o napínavé scény nouze. Neočekával jsem po předchozích dílech žádnou slabotu a nebyl jsem také zklamán, ba právě naopak.

Jaruš7
09.07.2021 5 z 5

Oběť zlata, spíš v množném čísle, tak bych to nazvala. Má to setrvalost v napětí
- správně logických kroků, jak ve zločineckých, tak i ve vyšetřovatelských postupech s využitím moderních prostředků a spolu s "tím co dokáže sledovat vśe" jsou strany dokonale vyrovnány.

Citace:" Celej tenhle případ stál a padal...hádej na čem?.. S telefony. Všichni se spolíhali na telefony. . .Jsou tak skvělý, tyhle mašinky, že všichni souhlasíme s tím, že abychom je mohli mít, platíme daň - kdokoli nás může špiclovat. Mobily vědí, kde jsme byli, kdy jsme tam byli a často taky co jsme tam dělali - co jsme kupovali, s kým jsme mluvili a kde ti lidé byli. Povědí dokonce, jak rychle jsi jel, a to i v případě, kdyby se ti někdo snažil dokázat, že jsi překročil rychlost. Vědí, s kým mluvíš, koho máš v kontaktech, jaký máš kreditky, kam chodíš do banky. Všichni to víme, ale není to možný jim uniknout. Dokonce to vědí i darebáci, jenže ani oni před nima nedokážou utýct."
"Takže jediný, co musíš udělat, je žádnej nemít.
"Ale to nejde - . .to už teď není možný,..
"A když jsi darebák a necháš si mobil doma, zatímco vylupuješ banku, ale jinak hp nosíš pořád.u sebe ... automaticky jsi podezřelej. Dřív nebo později prokurátor někoho z něčeho usvědčí proto, že v kapse neměl svůj mobil."

Superčetba.


rezzba
06.04.2021 3 z 5

Tak zatím nejhorší kniha s Lucasem. Tentokrát honí 6 hmmm zabijáků. Už to klasická krimi nebyla,ale spíš takový béčkový akční film na který si za 2 dny nevzpomenete. Tolik na sílu vyřčených rádoby vtipných hlášek. Dokonce už i autor podlehl módě, takže máme tu všechny typy ras atd a jako bonus nevím proč i pidi lesby větu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlatá oběť v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených41x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

John Sandford (p)
americká, 1944
2018  80%Mise Saturn
2001  84%Pravidla oběti
2011  82%Temný měsíc
2014  85%Zlá krev
2006  87%Jistá oběť