Loupežník / R.U.R. / Bílá nemoc přehled

Loupežník / R.U.R. /  Bílá nemoc https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83356/dramata-loupeznik-rur-bila-nemoc-83356.jpg 4 174 174

Souhrné vydání tří divadelních her. Vydáno se souhlasem Ministerstva školství ČSR jako četba pro žáky základních a středních škol. Loupežník - 11. vydání (v ČS druhé). R.U.R. - 22. vydání (v ČS páté). Bílá nemoc - 17. vydání (v ČS čtvrté).

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Loupežník / R.U.R. / Bílá nemoc. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

nikolet
včera 4 z 5

R. U. R. a Bílá nemoc se četly krásně. R. U. R. ukazuje co se může stát, když si člověk hraje na Boha. Bílá nemoc nás zase varuje před nebezpečím války. Loupežník mě nebavil. Konec byl zvláštní.

RonnieSmithx
21.09.2021 5 z 5

Skvěle napsané nadčasové divadelní hry. Hlavně R.U.R. a Bílá nemoc vás donutí se zamyslet. Loupežník je spíše takové nenáročné čtení, u kterého se pousmějete. Jen mě mrzí, že u zmiňovaného Loupežníka byl tak rychlý konec, který mi přišel nedokončený. Nejvíc se mi z těchto her líbilo R.U.R.


čtenářkaBára
12.10.2020 5 z 5

Loupežník - Toto drama čtu jako poslední, jelikož je pro mě nejméně známe. Za začátku se mi také nejméně líbí, ale posléze se musím smát konverzaci pana starosty, souseda a dalších, kteří se včera opili v hospodě a teď mají něco řešit. Velmi blízce mi to připomíná mne a moje kamarády a jednotlivé dialogy mě opravdu baví. Směji se nahlas u knihy a tak to mám ráda. Celkový hlavní motiv prolínající se celou hrou - zavřít dceru za mříže a chránit a opečovávat ji natolik, že o to víc bude chtít utéct. Kdo jsme se v životě s takovým příběhem nesetkali?

R.U.R. - Tak konečně čtu to drama, díky kterému vzniklo slovo robot. Zajímavostí je, že slovo nevymyslel Karel Čapek, ale návrh ho jeho bratr Josef. Strach a obava z toho, jak technika ovládne lidský svět je tím hlavním tématem.

Bílá nemoc - Pro mě v tuto chvíli nejzajímavější, jelikož doma ležím s koronavirem. Jde mi až mráz po zádech, jak to pan Čapek odhadl. On chtěl tímto dílem spíše varovat před fašismem, ale vytvořil dílo, které jde dle mého názoru aplikovat na jakoukoliv zlovůli vůdců - v tom špatném slova smyslu. Ať už nás ovládne diktátor nebo rychle se šířící nemoc, vždy je někdo kdo se toho snaží využít.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Loupežník / R.U.R. / Bílá nemoc v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených344x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených15x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit5x