Křest ohněm přehled

Zaklínač: sága série

3. díl

Zaklínač série

5. díl

Třetí román o Geraltovi a Ciri. Císař Emhyr chystá svatbu – po sňatku s princeznou Cirillou se stane nejen vládcem Cintry, ale podle věštby také pánem celého Severu. Že to s oním plánem nebude tak jednoduché, císař zjistí téměř okamžitě – někdo mu podstrčil dvojnici. Přestože se snaží své odhalení utajit a pokračuje v přípravách sňatku, pravdu nakonec zjistí nejen Dijkstrova tajná služba, ale i společenství čarodějek, jež se rozhodly, že osud světa konečně vezmou do svých rukou. Jen Geralt o podvržené princezně netuší nic. Rozhodne se, že vyrazí do Nilfgaardu a Ciri osvobodí. Aby se však dostal k ústí Jarugy, musí projít územím, na němž zuří válka. A jak se zdá, nemůže si být jist svým životem ani před vojáky útočícího Nilfgaardu, ani před jednotkami obránců, a tím méně před záškodnickými komandy Veverek...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2011 , Leonardo
Originální název: Chrzest ognia, 1996

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Křest ohněm" přináší napínavé dobrodružství, kde Geralt hledá Ciri. Spolu s novými přáteli, jako je upír Regis a lučištnice Milwa, procházejí válečnými hrůzami. Děj se soustředí na postavy a jejich interakce, což přispívá k celkové atmosféře. I když se v příběhu objevují politické prvky, hlavní důraz je kladen na osobní vztahy a humor. Čtenáři si užijí jak akční scény, tak i filozofické úvahy, které dodávají příběhu hloubku. Více v komentářích.

Komu by se kniha Křest ohněm mohla líbit?

• Fanoušci fantasy literatury
  • Čtenáři, kteří ocení silné postavy
  • Milovníci dobrodružných příběhů
  • Ti, kdo mají rádi humor v knihách
  • Posluchači audioknih

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Křest ohněm. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

mantikora
02.12.2025

Tento díl mi utkvěl v paměti hodně, konečně čtení o Ciri ikdyž její objevování sexuality mě nijak zvlášť nenadchlo. Cahir mi byl sympatický a připomíná mi Murtgha z Odkazu dračích jezdců - nevim proč.
Regis si mě získla, tka moudrý a vyrovnaný, prostě dobře vychovaný a vzdělaný upír elegán s morálními zásadami lepšími, než má kdejaký smrtelník.

všech 326 komentářů

Související novinky - Křest ohněm (1)

Knižní novinky (44. týden)

25.10.2020

„Předpovídám, že to s vašú nenažranú rasú zle skončí," zaprorokoval si Zoltan posupně. „Všecka rozumná stvoření na temto světě to v núzi, svízeli a neštěstí táhne do hejna, poněváč mezi svojima rodnýma sa těžké časy lepčí prekonávajú, když jeden druhému pomáhá. Ale mezi váma, luďma, každý akorát hledí, jak na bídě teho druhého zarobit. Když je hlad, nedělíte sa o žrádlo, ale sežerete slabé. Něco takého sa može osvědčit ve vlčí smecce, poněváč to pomože přežít najsilnějším, enemže u vaší rozumnej rasy přežijú a do čela sa proderú tí najhorší zkurvenci. Přeberte si to, jak chcete."

Kniha Křest ohněm v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených7 136x
v Mé knihovně2 048x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi