Když se zvěrolékař ožení přehled
Zvěrolékař série
0. díl >
Nahlédněte do kouzelného a nezapomenutelného světa Jamese Herriota, nejoblíbenějšího veterináře na světě, a jeho vtipných, hřejivých, ale někdy i smutných příběhů zvířecích pacientů. Po téměř 30 letech vychází v novém vydání kniha Když se zvěrolékař ožení, která volně navazuje na Herriotův první svazek To by se zvěrolékaři stát nemělo. Mladý veterinář Herriot se konečně oženil s milovanou Helenou, ale jinak se v jeho životě moc nezměnilo. Stále pracuje v ordinaci Skeldale House v městečku Darrowby, cestuje mezi odlehlými farmami na svazích kopců a malebnými vesničkami v proměnlivém podnebí Yorkshire Dales a stará se o jejich čtyřnohé a někdy i dvounohé obyvatele, bojuje s rozmary a tvrdohlavostí svých chlupatých pacientů a s nedobytnými peněženkami jejich rázovitých majitelů. A stále zůstává v úžasu nad rozmanitostí a nikdy nekončícími výzvami venkovské veterinární praxe. Společnost mu dělají mírně chaotický kolega Siegfried, jeho lehkomyslný bratr, věčný student Tristan a přísná hospodyně paní Hallová, které čtenáři už dobře znají. Herriotův hluboký soucit, poctivost, humor a láska k životu, lidskému i zvířecímu, z jeho knih vyzařují od první do poslední stránky. Na motivy jeho děl vznikl britský seriál Všechny velké a malé bytosti, který se zatím dočkal čtyř sérií a zhlédnout jste jej mohli i v České televizi. Herriotových knih se na světě prodalo přes osmdesát milionů výtisků.... celý text
Originální název: All Things Bright and Beautiful, 1973
Co říkají o knize uživatelé?
Pokračování příběhů oblíbeného veterináře Jamese Herriota je opět skvostné. Čtenáři oceňují jeho lidskost, humor a lásku ke zvířatům. Knihy jsou ideální pro odpočinek a přinášejí radost v těžkých chvílích. Příběhy z anglického venkova jsou plné nostalgie a krásných popisů přírody. Více v komentářích.
Komu by se kniha Když se zvěrolékař ožení mohla líbit?
- Fanoušci humorných a dojemných příběhů
- Čtenáři hledající útěchu v literatuře
- Milovníci zvířat a přírody
- Ti, kteří si chtějí odpočinout od napínavých knih
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když se zvěrolékař ožení. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 85 komentářůSouvisející novinky - Když se zvěrolékař ožení (0)
Kniha Když se zvěrolékař ožení v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 13x |
| v Přečtených | 1 297x |
| ve Čtenářské výzvě | 102x |
| v Doporučených | 96x |
| v Mé knihovně | 504x |
| v Chystám se číst | 108x |
| v Chci si koupit | 27x |
| v dalších seznamech | 10x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
James Alfred Wight také napsal(a)
| 1991 | Zvěrolékař mezi nebem a zemí |
| 1981 | Když se zvěrolékař ožení |
| 1995 | Zvěrolékař a psí historky |
| 1993 | To by se zvěrolékaři stát nemělo. Díl 1. (Zvěrolékař na blatech) |
| 1995 | Zvěrolékař a kočičí historky |

81 %
78 %

Jedná se o milé, poklidné čtení, které pohladí po duši a navodí tak příjemnou atmosféru. Z vyprávění je cítit láska k lidem i úcta k jejich každodenním radostem a starostem. James Herriot dokázal velmi citlivě zachytit život v kraji Yorkshire.
Příběhy mají jemné optimistické naladění. U některých jsem se smála... dokázal si nejen ze sebe dělat legraci. Celkově jde o hezké, hřejivé čtení, ke kterému se ráda vracím.