Když se zvěrolékař ožení přehled

James Herriot (p)

Zvěrolékař série

0. díl >

Nahlédněte do kouzelného a nezapomenutelného světa Jamese Herriota, nejoblíbenějšího veterináře na světě, a jeho vtipných, hřejivých, ale někdy i smutných příběhů zvířecích pacientů. Po téměř 30 letech vychází v novém vydání kniha Když se zvěrolékař ožení, která volně navazuje na Herriotův první svazek To by se zvěrolékaři stát nemělo. Mladý veterinář Herriot se konečně oženil s milovanou Hele­nou, ale jinak se v jeho životě moc nezměnilo. Stále pracuje v ordi­naci Skeldale House v městečku Darrowby, cestuje mezi odlehlými farmami na svazích kopců a maleb­nými vesničkami v proměnlivém podnebí Yorkshire Dales a stará se o jejich čtyřnohé a někdy i dvounohé obyvatele, bojuje s rozmary a tvrdohlavostí svých chlupatých pacientů a s nedobyt­nými peněženkami jejich rázo­vitých majitelů. A stále zůstává v úžasu nad rozmanitostí a nikdy nekončícími výzvami venkovské veterinární praxe. Společnost mu dělají mírně chaotický kolega Siegfried, jeho lehkomyslný bratr, věčný student Tristan a přísná hospodyně paní Hallová, které čtenáři už dobře znají. Herriotův hluboký soucit, poctivost, humor a láska k životu, lidskému i zvířecímu, z jeho knih vyzařují od první do poslední stránky. Na motivy jeho děl vznikl britský seriál Všechny velké a malé bytosti, který se zatím dočkal čtyř sérií a zhlédnout jste jej mohli i v České televizi. Herriotových knih se na světě prodalo přes osmdesát milionů výtisků.... celý text

Literatura světová Humor Příroda, zvířata
Vydáno: 2023 , Jota
Originální název: All Things Bright and Beautiful, 1973

Co říkají o knize uživatelé?

Pokračování příběhů oblíbeného veterináře Jamese Herriota je opět skvostné. Čtenáři oceňují jeho lidskost, humor a lásku ke zvířatům. Knihy jsou ideální pro odpočinek a přinášejí radost v těžkých chvílích. Příběhy z anglického venkova jsou plné nostalgie a krásných popisů přírody. Více v komentářích.

Komu by se kniha Když se zvěrolékař ožení mohla líbit?

• Fanoušci humorných a dojemných příběhů
  • Čtenáři hledající útěchu v literatuře
  • Milovníci zvířat a přírody
  • Ti, kteří si chtějí odpočinout od napínavých knih

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když se zvěrolékař ožení. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Janka7
07.12.2025

Jedná se o milé, poklidné čtení, které pohladí po duši a navodí tak příjemnou atmosféru. Z vyprávění je cítit láska k lidem i úcta k jejich každodenním radostem a starostem. James Herriot dokázal velmi citlivě zachytit život v kraji Yorkshire.
Příběhy mají jemné optimistické naladění. U některých jsem se smála... dokázal si nejen ze sebe dělat legraci. Celkově jde o hezké, hřejivé čtení, ke kterému se ráda vracím.

všech 85 komentářů

Související novinky - Když se zvěrolékař ožení (0)

Kniha Když se zvěrolékař ožení v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 297x
v Mé knihovně504x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi