Jiné místo přehled

Jiné místo
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535633/bmid_jine-misto-660eb90441826.jpg 4 512 512

Monika s Oliverem chtějí uniknout ruchu velkoměsta, a tak zamíří na dovolenou do penzionu v Luhačovicích. Kde jinde prohloubit rodící se vztah než na tichém místě v obklopení lesů? Po příjezdu se rozhodnou prozkoumat okolí, a i když se schyluje k dešti a na krajinu padá hustá mlha, vydají se na kolech cyklostezkou vedoucí do Vizovic. Plánovaný výlet je krátký, jen pár kilometrů zcela bezpečnou trasou Co by se tak mohlo stát?! V knize najdete i QR kód, s nímž zažijete tento děsivý příběh na vlastní kůži.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jiné místo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (184)

Aya81
včera 3 z 5

Kniha rozhodně vtáhne do děje, rychle se čte a chcete se dozvědět, co bude dál. Žádné mrazení se ale nekonalo. Hlavní postava byla vše jen ne sympatická. Srovnání s Karikou určitě není na místě. Možná se to napětí dalo vybudovat lepším (jiným) stylem psani. Ale špatné to nebylo a asi si od autorky ještě něco přečtu.

klara.franta
08.06.2024 3 z 5

(SPOILER) Audiokniha, takže spíš "poslechnuto".
Měla jsem trošku problém s tím projevem, kdyby kniha byla psaná, možná bych ji ani nedočetla. V audioknize mi trochu vadilo pomalé tempo čtení a iritovali mě kostelní znělky na začátku a konci skoro každé kapitoly. Začátek knihy nuda, až někde v 3/4 knihy, příběh začíná být teprve zajímavý a udržuje čtenáře (nebo spíš v mém případě posluchače) ve střehu a napětí a zvědavosti, jak to celé dopadne a co se vysvětlí nebo ne?
Oliver je od začátku divný, podivné chování a prostě něco mi na něm nehraje. A pak? Takže Monika je blázen a v případě, že si to vše vymyslela nebo to, co se stalo, je jen v její hlavě - tak jaktože si prodavač Olivera pamatuje a ještě mu vnutil ten dres? No nechápu, mindfuck. Autorčin závěr: závěr si udělejte sami... no tak to jsem z toho blázen!


Vesper001
05.06.2024 2 z 5

Autorka nabrala rychlost kniha/rok a kvalita prohrává boj s kvantitou. Jiné místo působí jako celkem zdařilý literární pokus žáka v poslední třídě základní školy. Hlavní postava (nikoli hrdinka) Monika se chová a vyjadřuje jako puberťačka a co naplat, je hloupá. Tajemno spočívá v tom, že se lecos naznačí a nic nevysvětlí, thriller to opravdu není. Obálka je ale pěkná, kdyby nakladatelství investovalo do editora tolik, co do grafika, výsledek by byl určitě lepší.

všechny komentáře

Související novinky (3)

10 nejčtenějších knih (březen)

15.03.2023


Tichý pláč, Papírový palác a další knižní novinky (9. týden)

26.02.2023


10 nejčtenějších knih (únor)

16.02.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jiné místo v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených593x
ve Čtenářské výzvě115x
v Doporučených14x
v Knihotéce150x
v Chystám se číst263x
v Chci si koupit62x
v dalších seznamech3x