Hra o trůny přehled

Hra o trůny
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533871/bmid_hra-o-truny-65e9f083a1e54.jpg 5 5870 5870

Úvodní část románového fantasy eposu ze světa temného středověku, zmítaného magií, intrikami, zradou i věštbami. Územím Sedmi království zrozených v zapomenutých časech otřásá krvavý boj. V centru konfliktu stojí Starkové ze Zimohradu, rod stejně tvrdý a houževnatý jako země, z níž vzešli. Strážce severu lord Stark je povolán do role královského pobočníka, svým odchodem k Železnému trůnu však spouští řetězec událostí, které záhy zasáhnou pletichářský jih, divoké východní krajiny i ledový sever ohraničený starobylou Zdí. Osud Starků, jejich spojenců i nepřátel se ocitá čím dál víc na hraně, jak každý z nich usiluje o vítězství v nejničivějším boji ze všech – hře o trůny. Monumentální sága George R. R. Martina si za svůj krátký život vydobyla punc klasiky a stala se jedním z pilířů moderní fantastické fikce.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: audiokniha , Tympanum
Originální název:

The Game of Thrones , 1996


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hra o trůny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (749)

Agatha84
včera 5 z 5

Sice jsem trošku doufala v jakési dějové obohacení oproti seriálu, k čemuž jsem se (prozatím) rozhodně nedostala, nicméně nic to nemění na tom, že jsem maximálně spokojená a plnými doušky si vychutnávám již třetí společnou jízdu - tentokrát s bonusem šustících stránek knihy.
George R. R. Martin je fakt dobrej...

Dandulka
20.05.2024 5 z 5

Po letech jsem se vrátila lk této sérii, mezitím jsem se prokousala seriálem. Mám tuhle sérii opravdu hodně ráda.


Elapheg
24.04.2024

Knihu Hru o trůny jsem si dal do nepřečtených. Je to velká bichle, to já rád, ale velmi špatně se s ní manipuluje. Mám teď zdravotní problémy, které mi neumožňují knihu dočíst, třas a dvě a půl kila teď nedám. Je zde obrovské množství postav a údajů, kde jsem lítal z místa na místo jak včela. Jistojistě se k ní ale v budoucnu vrátím. No musím konstatovat, že jsem si ji přes zhoršené zdravíčko, nedokázal vychutnat. Tak snad to příště klapne. Jistojistě se jedná o velmi kvalitní dílo a velmi mě mrzí, že knihu nedočítám. Tohle já strašně nerad dělám a určitě to není tím, že bych jí byl zklamán. Budu se těšit někdy v budoucnu. :-)

všechny komentáře

Související novinky (3)

Hra o trůny. Píseň ledu a ohně I. - nové vydání v novém překladu

30.10.2017


10 nejprodávanějších audioknih (září)

20.10.2017


Citáty z knihy (1)

Jsou to zlé zprávy, pane, a krutý způsob odplaty za tvoje pohoštění, ale když muž položí otázku, musí být připraven snést odpověď na ni. (Yoren)


Ocenění knihy (2)

2011 - Kniha roku Databazeknih.cz (Kniha roku)
1997 - Locus Awards (Best Fantasy Novel)


Kniha Hra o trůny v seznamech

v Právě čtených285x
v Přečtených8 932x
ve Čtenářské výzvě859x
v Doporučených913x
v Knihotéce2 412x
v Chystám se číst1 678x
v Chci si koupit392x
v dalších seznamech42x