Na západ od pekla přehled

Na západ od pekla
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412701/bmid_na-zapad-od-pekla-v7W-412701.jpg 4 67 67

Fatale série

< 3. díl >

Temné dny velké hospodářské krize, pradávná tajemství středověku, strašidelné pláně Divokého západu a vybombardované trosky za druhé světové války Třetí kniha úspěšné série FATALE přináší čtyři provázané, hororové příběhy vyprávěné ve stylu noir, a v každém z nich i další kousek skládačky osvětlující záhadu osudové Josephine.... celý text

Detektivky, krimi Horory Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

West of Hell , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na západ od pekla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Denny456
03.06.2024 5 z 5

První díl byl úžasný, jak jsem si u Brubakera zvykl. Skvělá kresba a výborný příběh. I když mám raději od něj detektivky bez fantasy prvků. Druhej díl byl o fous lepší a třetí byl úžasný. Pak ale kvalita celkem rychle klesla přes jen průměrnou čtyřku až po celkem podprůměrnou pětku. Nevím zda došly nápady nebo byl nějaký tlak na prodloužení, které nepřineslo efekt. Navíc nechápu tu změnu kresby na tu příšernou v části pětky. No škoda. Ale první tři díly jsou paráda.

Kapis
24.10.2023 5 z 5

Bravurní jízda pokračuje čtyřmi samostatnými epizodami, které přikládají další důležité kousky do puzzle tohoto úžasného příběhu. Pozorný a zanícený čtenář už asi chápe jak to pravděpodobně s naší hlavní hrdinkou je - (brojler) - umřít může, má holka ale kapku nevýhodu, že se musí po třetí smrti učit všechno znovu, když se znovu narodí. Takže začátek je minimálně někde v 12. století, přes divoký západ a 30. léta se pak dostáváme podle mne k dílu nejzásadnějšímu, kde je to nejčistší zlo tím nejčistším zlem, co musel tento svět zažít (a mám hrozný strach, že nás to čeká znova) a to nacismem. Stránky 78 a 79, kde je popsáno a božsky nakresleno, jak si démoni užívají "na frontách války, v koncentrácích a na zmrzlých ruských pláních" jsou pak vrcholem knihy. Nepočítám-li tedy obálku, protože ta je naprosto šílená a pana Bishopa, když už je v ráži, pochopitelně. V tomto díle se taky dovysvětlí asi nejvíce toho, jak se Jo dala dohromady s Waltrem, kdy ji pak ta paměť pár desetiletí sloužila a co je potřeba pro pochopení pokračování sklonku 20. století.

Scénáristicky, hloubkou úvah i popisů děje ve 3. osobě, dialogy, kresbou, barvami, atmosférou, tajemnem, slídící hrůzou, která se nemůže unavit a celkovým vyzněním má tato série jednoznačných 100%. Normálně při čtení sedím na prdeli, ale tentokrát jsem si sedl tak nějak víc hlouběji, když jsem cítil ten rytmus hudby z hlubin Země. Bravo!


Ivan Kučera
04.03.2023 4 z 5

Som rád, že som dvojke dal iba 3*, lebo 4* si naplno zaslúži až práve tento diel. Pozostáva zo štyroch poviedok, ktorých spoločným menovateľom je stará známa Jo. Vzhľadom na to, že každý z príbehov je umiestnený do diametrálne odlišnej doby a prostredia (dokonca kontinent), umožnilo to Brubakerovi, Phillipsovi a Stewartovi predstaviť nám (a pohrať sa) s natoľko odlišnými prostrediami a žánrami, ako je western, čarodejnícky horor, vojnové retro, Divoký Západ, či Európa. Všetky príbehy sú výrazným spôsobom lovecraftovsky hororové, čo je príjemný návrat k duchu jednotky, keďže v dvojke to až na pár okamihov predsa len absentovalo. Musím povedať, že som ti túto jazdu sakra užil.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (33. týden)

11.08.2019


Citáty z knihy (2)

Tančila do rytmu hudby z hlubin země.


Šplhali přes těla svých mrtvých, jen aby se k ní dostali.


Kniha Na západ od pekla v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených81x
v Doporučených4x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x