Ďábelská záležitost přehled

Ďábelská záležitost
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385223/bmid_dabelska-zalezitost-nLk-385223.jpg 4 78 78

Fatale série

< 2. díl >

Před mocnostmi Hollywoodu, satanistickými kulty a děsivými 16 mm filmy ze sbírek bohatých deviantů se Josephine v Los Angeles sedmdesátých let let jen tak neschová. Zvlášť když narazí na začínajícího herce a jeho postřeleného přítele - to se pak rozpoutá učiněné peklo, jehož následky se projeví i o celé desítky let později, v naší současnosti, kde Nicolas Lash zvolna přichází o rozum. Okouzlení přerostlo v posedlost, a tak se pokouší nestárnoucí Josephine najít a odhalit její tajemství... za každou cenu.... celý text

Detektivky, krimi Horory Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Devil's Business , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ďábelská záležitost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Denny456
03.06.2024 5 z 5

První díl byl úžasný, jak jsem si u Brubakera zvykl. Skvělá kresba a výborný příběh. I když mám raději od něj detektivky bez fantasy prvků. Druhej díl byl o fous lepší a třetí byl úžasný. Pak ale kvalita celkem rychle klesla přes jen průměrnou čtyřku až po celkem podprůměrnou pětku. Nevím zda došly nápady nebo byl nějaký tlak na prodloužení, které nepřineslo efekt. Navíc nechápu tu změnu kresby na tu příšernou v části pětky. No škoda. Ale první tři díly jsou paráda.

Kapis
23.10.2023 5 z 5

Fantastická záležitost, dokonale promyšlená, skvěle napsaná, nakreslená i kolorovaná. Jestli jsem u prvního dílu psal, že Phillips nedosahuje Rissových kvalit, tak to beru zpět, kreslí oba fantasticky a k takovému temnému mysterióznímu démonickému thriller-horroru sedí Phillipsova kresba asi i lépe. Je otázkou, jak by to vypadalo, kdyby Risso dostal temnější barvy.

Když si člověk představí hollywoodský večírek, tak už ta představa sama o sobě je dost děsivá, ale Brubaker vytáčí napětí do nadkritických otáček a i ta hrůza, místy se už ani neplížící, je doslova hmatatelná. Atmosféra je až dusivá, tento díl není tak zamotaný, plyne svižněji a nutí nebohého čtenáře hltat další a další úžasně kreslené strany. A i ta vazba, o níž jsem měl na první pohled strach, vypadá, že cosi vydrží. Složí se nám tu pár dalších střípků z životů Josephine i jejího démonického pronásledovatele. Je to tak hutné čtení, které mě tak absolutně baví, že sice čtu už čtvrtý díl, ale dokonale si vybavuju vše z tohoto dílu. Začíná se z Fatale stávat má srdeční záležitost, zdá se.


Ivan Kučera
03.03.2023 3 z 5

Po veľmi dobrom rozjazde v podobe jednotky sa v dvojke koná predsa len jemné schladenie a pomerne razantné spomalenie. Tentokrát príbehu chýba výraznejšia atmosféra aj drajv, hoc teoreticky nič nie je atmosférickejšie, než Hollywood 70. rokov, kedy niektorí ľudia boli schopní všetkého, aj spojiť sa s bohom, otázne však je, s akým. Samozrejme sa nad oblasťou stále vznáša brutálny odkaz rodiny choromyseľného psychopata Charlesa Mansona. Kresba a farby sú bez debaty (detská nočná mora), ale scenár proste nudí. Hoc, ako Brubakera poznám, neskôr sa ukáže, že to možno istým spôsobom bola dôležitá časť, bez ktorej sa zvyšok príbehu nezaobíde. Viete ako sa hovorí: niekedy je cesta dôležitejšia, ako samotný cieľ resp. občas musíte spomaliť, aby ste sa do cieľa svojej cesty vôbec dostali. Tak toto je zrejme ten prípad. Každopádne tu a teraz to ale JE určite stagnácia, ktorú príbeh možno potreboval, aby neskôr mohol dupnúť na plyn, ale proste to nie je tak úplne ono. Po druhom čítaní (každý komiks čítam dva razy) sa to zlepšilo, no na štvrtú hviezdu to napriek tomu stále nemalo; naopak: utvrdil som sa v tom, že tri tentokrát budú bohato stačiť. Občas akoby ťažšie zrozumiteľné prechody medzi kapitolami.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (4)

Jestli pak šílení lidé vědí, že přicházejí o rozum?


Zkoušet se proplížit na obřad Církve Metody znělo jako neskutečná hloupost.


...ale neměl tušení, že se modlí ke špatným bohům...


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Ďábelská záležitost v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených92x
v Doporučených5x
v Knihotéce48x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x