Pustina přehled

Pustina
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179569/pustina-179569.jpg 4 104 104

Dustlands série

< 2. díl >

Saba doufala, že se její svět vrátí do normálu poté, co porazila Tontony a zachránila svého bratra Lugha. Všichni teď míří na západ za lepším životem a toužebně očekávaným setkáním s Jackem. Avšak nový, mnohem nebezpečnější nepřítel je na vzestupu a postupně buduje svou vizi nového světa, kde jeho odpůrci nemají co dělat. A jaká je vlastně pravda o Jackovi? Opravdu je tím, za koho se celou dobu vydával? A kam až je Saba ochotna zajít, aby dostala to, co chce?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Rebel Heart , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pustina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Fidibus
22.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Saba s rodinou se snaží dostat na schůzku s Jackem. Má neshody s bratrem, který špatně snáší její samostatnost, sama má problémy s psychikou, které řeší částečně pomocí šamanky. Do toho se objeví Maev s tím, že Sokolnice napadli Tontonové s Jackem, a také Molly. Saba neví, co si má myslet a co chce. A stále je ve hře DeMalo, ke kterému ji to táhne. Na konci se potká s Jackem, který vyhodí jeho sídlo do vzduchu. Maev se obětuje.
Jinak vtipnou postavou je Slim se svým velbloudem.
Celkem se mi to líbilo, dobře se to četlo. Pokračuji.

Sarah11
08.08.2021 2 z 5

(SPOILER) O ždibíček lepší než první díl, přišlo mi, že se autorka se v předchozím díle tak nějak vypsala a sloh už není tak žalostný, ale tady asi všechna pozitiva končí.
Za jediné zajímavé postavy považuji Maev a Slima (a Nera, lol), ale z naší hlavní party hrdinů mě většina buď štvala nebo mi byla úplně lhostejná. Naprosto jsem nechápala jejich pohnutky (viz náhodou skočím do vody a narazím na svého hlavního nepřítele, tak proč mu rovnou nevlézt do postele, když už jsem tady, nebo moje sestra nasadila svůj život, aby mě našla a zachránila, tak se k ní budu chovat jako hovado???) a snad jsem radši ani chápat nechtěla.
A ty nelogičnosti? Já rozhodně nejsem hnidopich a kdeco prostě přejdu bez povšimnutí, ale tady toho bylo opravdu moc i na mě. Postavy se pohybují někde v divočině, ale hlavní hrdinka vždy, kamkoliv jde, narazí na hlavního záporáka, Tommo během velmi krátké doby dospěje v muže, i když v prvním díle je popisován jako malý kluk (opravte mě, jestli se pletu, ale působilo to na mě tak), zatímco Emmi zůstává pořád stejná, a taky je mimochodem hluchý, ale všichni se s ním normálně baví a on jim odpovídá...
Když už nic, tak mám ráda dobrou romantickou linku, ale tady chemie mezi hlavní hrdinkou a jejím objektem zájmu (ani jedním) prakticky neexistuje. Jo, a ze slovního spojení "rudo před očima" už mám osypky.


majkyjuju
23.07.2021 2 z 5

(SPOILER) Vývoj postav se začíná zamotávat, všechny se mění během několika stránek. Byl to nejspíš záměr autorky, ale díky jednoduchosti textu je v tom nehorázný chaos. Nemluvě o chybách, překlepech a neskutečně matoucích uzlů děje, které jsem v určité části už přestávala chápat. Na začátku byl bratr Saby vykreslen jako bůh, no pak už mi lezl na nervy. Ani k jedné z postav jsem neměla žádný vztah a i hlavní hrdinku bych poslala někam. Napsat knihu není jednoduché, ale tady opravdu byl velký potenciál o něco velkého. Autorka to završila tečkou, kdy se Saba vyspala s nepřítelem. V ten moment jsem odkládala knížku a vůbec neměla dále chuť pokračovat. Postavy měla tak složitě propletené, jejich vztahy rozvětvené. Stále se snažila o nějaké překvapení, o nějaký divoký vývoj děje, jenže nic z toho nevyšlo. A aby si největší padouch chtěl vzít zrovna nepřítele? Co by z toho měl? Vždyť by neměl jistotu, že by mu nešla po krku každičký moment, dostala by se mu snadno pod kůži. Nebo to mohlo být využito k tomu, aby ho pohotově zabila. Nějak mi zrovna tento zvrat děje do knihy nepasoval. Zbytečně chaotický a o ničem. Hlavní hrdinka má svou velkou lásku a přesto se jde vyspat s největším padouchem. Jak se tam vůbec dostala? Co tam dělala? Ačkoliv první díl ztrácel pouze svou silnou část v textu a ten drobný chaos se dal přehlédnout, tady už to bylo o mnohem horší. Autorka postupem času zabíjí postavy, jestli to byl součást jejího plánu, tak chápu, ale mohla to udělat se vší parádou. Autorka zbytečně nezachází do detailů, což v knize chybí. Celou dobu se pokouší vytvořit vztah mezi Sabou a Jackem, který stejně nefunguje, takže čtenáře ani nezaujme a pletky s "hledačem", jen tomu všemu nasadí korunu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (7. 11. - 14. 11.)

06.11.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Pustina v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených143x
v Doporučených10x
v Knihotéce72x
v Chystám se číst88x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech6x

Štítky knihy

přátelství

Autorovy další knížky

Moira Young
kanadská, 1959
2013  84%Krvavá cesta
2013  77%Pustina
2015  74%Planoucí hvězda