Radhostův meč přehled

Radhostův meč
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34681/cernokneznik-radhostuv-mec-34681.jpg 4 382 382

Druhá kniha z trilogie Černokněžník. Rogan se z vůle Černoboha vrátil z Lesa věčnosti, knížectví mrtvých, aby ve světě smrtelníků válčil s běsy a temnými mocnostmi. Nejdříve však jako potomek černokněžnického rodu musí vyrvat posvátný Krvavý oheň z pařátů ďábelských Belbohových uctívačů. K tomu bude potřebovat své dědictví, meč válečného boha Radhosta. Pátrání po prastaré zbrani jej zavede daleko na západ, kde kmen Čechů ohrožují Lučané vedení démonickým knížetem Vlastislavem. Černokněžník a jeho druhové, vědma Mirena a vůdce záhrobní vlčí smečky Goryvlad, musí čelit nejen svým vlastním nepřátelům, ale navíc se připletou i do války, která otřese trůnem přemyslovských knížat… Juraj Červenák přináší pokračování temné slovanské fantasy, jejíž první díl s podtitulem Vládce vlků získal nominaci na Cenu Akademie sci-fi, fantasy a hororu. V druhé části trilogie se na pozadí historických i legendárních událostí odvíjejí epický příběh plný krutých bojů, kouzel a zrady, jež změní osudy všech.... celý text

Romány Literatura slovenská Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

Radhostov meč


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Radhostův meč. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (44)

toni-az
01.05.2024 5 z 5

Nějak si nemůžu pomoct, ale tahle doba mě hodně baví. Navíc autor umí psát opravdu dobře, postavy jsou propracované, motivace smysluplná, děj plný zvratů, které ovšem dávají smysl a nejsou předvídatelné. A ještě se člověk něco nového dozví, protože mi to nedalo a musel jsem si prolustrovat luckou válku.

Už se těším na další díl.

ctenarEva1Doy
04.03.2024 5 z 5

Naprosto úžasná fantasy. Knihu jsem si maximálně užila. Směs dobrodružství, akce, humoru a hlavních postav, které prostě musíte milovat.. dokonalá kombinace krásně zasazená do prostředí Čech. Knize bych dala klidně deset hvězdiček a jdu "zhltnout" další Roganovi příběhy. Navíc, co já osobně moc oceňuji, přestože se jedná o sérii, knihy nekončí absolutně otevřeně, ale autor příběh (tedy jeho část) umí příjemně uzavřít, že se od knihy nezvedáte s pocitem, že Vám ji někdo v polovině vytrhl z ruky. Opravdu jsem si autora oblíbila. Moc doporučuji.


OlafSveinsson
11.02.2024 4 z 5

Příběh Rogana se přesunul z území dnešního Slovenska do české kotliny. A přestože má vlastní důležitý úkol, zapojí se i do legendární Lucké války mezi Čechy a Lučany.
Příběh rychle ubíhá, krev stříká proudem, uťaté hlavy točí svůj poslední tanec, magické útoky létají vzduchem a hrdinové trousí drsné hlášky. Prostě parádní fantasy a tak se rovnou vrhnu do dalšího dílu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2005 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Česká a slovenská kniha)


Kniha Radhostův meč v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených585x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených32x
v Knihotéce270x
v Chystám se číst52x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech6x