Poručíme větru dešti ... aneb V bouři kulturní revoluce přehled

Poručíme větru dešti ... aneb V bouři kulturní revoluce https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32228/bmid_porucime-vetru-desti-aneb-v-bouri-k-UhL-32228.jpg 4 40 40

Černí baroni série

< 6. díl >

V této knize se opět setkáváme s hlavním protagonistou Černých baronů, vojínem Kefalínem, který prožívá "bouři kulturní revoluce" se všemi jejími nesmysly a skopičinami. Švandrlík se i v tomto novém románu plném humoru a ironie představuje jako poutavý vypravěč, navazující ve svém díle na nejlepší haškovské tradice českého písemnictví.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poručíme větru dešti ... aneb V bouři kulturní revoluce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

pami
07.09.2023 4 z 5

Vzpomínky na mládí , dělnickou přípravku, krátkou etapu na vysoké škole.
A na osobnosti s kterými se setkal např. Roháč, Radok, Sehnal, Dietl. Hlavní postavou je jeho spolužák a jeho životní osudy.

jaromir2255
21.09.2021 4 z 5

Měl jsem strach, jak už tady bylo psáno, že se jedná o autorovu nadprodukci, ale v tomhle případě se to naštěstí nepotvrdilo. Autor se vrací do doby svých začátků, děj předchází období Černých baronů a popisuje trefně situaci v kultuře na počátku 50.let. Asi to 100% není vše pravda, ale zajímalo by mne, jestli třeba postava Dumbery má reálný předobraz. :-)


Cajda
01.06.2020 3 z 5

Vtipné, nenáročné, oddechové čtení u kterého není potřeba nijak zvlášť přemýšlet - tyto knihy jsou dle mne sázka na jistotu - doporučuju :o)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poručíme větru dešti ... aneb V bouři kulturní revoluce v seznamech

v Přečtených55x
v Doporučených3x
v Knihotéce66x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x