Zpátky z Afriky

Bílá Masajka série

Corinne Hofmann

přehled

Po čtyřech letech strávených v primitivních podmínkách v Keni se Corinne Hofmannová vrací s podlomeným zdravím a malou dcerkou Napirai do Švýcarska. Její muž Lketinga jí po dlouhém zdráhání podepsal povolení k opuštění země se slovy: "Nevím, jestli tebe a Napirai ještě někdy uvidět!" Zcela bez prostředků, bez povolení k pobytu a s mizivým sebevědomím se Corinne snaží za podpory své matky začít znovu. Odvykla civilizaci, v moderním světě si najednou připadá zcela bezradná. Začíná boj s úřady, shánění Lketingova rodného listu, kvůli změně příjmení a státní příslušnosti jejich dcery i rozvodu. Ale Lketinga je nezvěstný - neznámo kde propíjí majetek, který mu Corinne zanechala. A tak se Corinne i na dálku navíc snaží podporovat jeho rodinu z konta, které zanechala v Keni. Prostřednictvím dopisů, které si vyměňuje s Lketingovým bratrem Jamesem, zůstává se svými bývalými příbuznými i nadále v kontaktu. Časem se jí podaří získat povolení k pobytu a posléze i práci a vlastní byt. Najde si i nového přítele a vydává knižně své zážitky z Keni, které mají mimořádný ohlas... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Cestopisy a místopisy
Vydáno: 2005 , Ikar (CZ)
Originální název: Zurück aus Afrika, 2003

Co říkají o knize uživatelé?

Druhé pokračování příběhu Corinne přináší jiný pohled na její život. Hlavní postava se stává silnější a sebevědomější, ale čtenáři postrádají kouzlo prvního dílu. Kniha se zaměřuje na každodenní výzvy a návrat do Evropy, což může být méně atraktivní. Někteří čtenáři vyjadřují zklamání nad opakujícími se tématy a nedostatkem napětí. Přesto se najdou i ti, kteří oceňují autorku za její odvahu a životní příběh. Více v komentářích.

Komu by se kniha Zpátky z Afriky mohla líbit?

• Čtenáři, kteří sledují vývoj postav
  • Milovníci autobiografických příběhů
  • Ženy hledající inspiraci v literatuře
  • Fanoušci cestovatelských příběhů
  • Čtenáři, kteří preferují silné ženské hrdinky

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zpátky z Afriky. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

deedulka
04.10.2025

Celkem krátké pokračování Bílé Masajky. Ráda jsem si přečetla, jak to bylo s Corinne a Napirai po odchodu z Keni. I když už to nebylo tak napínavé vyprávění z divočiny, určitě nelituji, že jsem se do knihy pustila.

všech 78 komentářů

Související novinky - Zpátky z Afriky (0)

Kniha Zpátky z Afriky v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 068x
v Mé knihovně256x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi