Dívka se žirafím krkem přehled
Bílá Masajka série
< 5. díl
Jak jsem se stala Bílou Masajkou? Jak se člověk stane takovým, jakým je? Corinne pochází ze skromných poměrů. Vzhledem k své tělesné výšce se v dětství stala terčem posměchu spolužáků, kteří pro ni vymysleli přezdívku „Žirafa“, a jako dítě východoněmeckého otce rovněž outsiderem ve švýcarské společnosti šedesátých a sedmdesátých let. Brzy se však naučila, jak z nepříznivého osudu vytěžit to nejlepší. Ve své nové knize velmi otevřeně a upřímně vypráví nejen o svém dětství a dospívání za těžkých životních podmínek, ale také o všem dobrém, co se právě díky tomu naučila.Inspirující životní příběh silné, úspěšné a optimistické ženy, který nás nejen překvapí, ale zároveň i povzbudí.... celý text
Originální název: Das Mädchen mit dem Giraffenhals, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka se žirafím krkem. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 16 komentářůSouvisející novinky - Dívka se žirafím krkem (0)
Kniha Dívka se žirafím krkem v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 123x |
| ve Čtenářské výzvě | 17x |
| v Doporučených | 3x |
| v Mé knihovně | 70x |
| v Chystám se číst | 55x |
| v Chci si koupit | 19x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Afrika tradice životopisy, biografie paměti, memoáry Keňa šikana Masajové podle skutečných událostí manželství s cizincem komplex méněcennostiCorinne Hofmann také napsal(a)
| 2004 | Bílá Masajka |
| 2005 | Zpátky z Afriky |
| 2006 | Shledání v Barsaloi |
| 2012 | Afrika, má láska |
| 2017 | Dívka se žirafím krkem |

78 %
94 %

Kniha Bílá Masajka doslova obletěla svět, znají ji miliony čtenářů a byla i zfilmována. Po jejím úspěchu se autorka dále věnuje psaní. Toto je již její pátá kniha, která se zaměřuje na její dětství a dospívání.
Musím se přiznat, že jsem Bílou Masajku nečetla, ale rozhodně se po dočtení této knihy po ní podívám. Mám ráda životopisné knihy, takže i tato mě zaujala.
Tuto knihu už mám doma dlouho a konečně na ni došlo. Corinne tu poznáváme opravu od narození, vlastně ještě dříve, neboť se dozvíme i o tom, jak se seznámili její rodiče. Její dospívání ve Švýcarsku nebylo snadné, neboť celou dobu byla ta jiná, ta odjinud. Díky své houževnatosti si však šla za svým cílem a dokázala se z ničeho dostat tam, kam chtěla.
Úplně mě nebavilo to, jak je kniha psaná, s autorkou jsme se úplně nepotkaly, text mi na můj vkus připadal příliš kostrbatý. Ale i přesto mě nalákala na Bílou Masajku.