Asterix gladiátorem přehled

Asterix gladiátorem
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528215/bmid_asterix-gladiatorem-6579a6961c577.jpg 5 167 167

Asterixova dobrodružství série

< 3. díl >

Komiks pro malé i velké čtenáře. Prefekt Galie se rozhodne přivézt Caesarovi originální dárek: hrdého barda Trubadixe, který sice neumí vůbec zpívat, ale zato je velice oblíbený u obyvatel jedné vzpurné galské vesničky. Asterix a Obelix spěchají do Říma, aby uneseného barda zachránili, a na místě zjistí, že Trubadix má být za trest předhozen lvům.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Astérix Gladiateur , 1964


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Asterix gladiátorem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Kuža007
16.02.2024 5 z 5

Velice velice nadprůměrný díl Asterixe. Asterix s Obelixem jdou do Říma zachránit barda Trubadixe, kterého chtěli dát jako dárek Caesarovi do arény a hrozilo mu setkání se lvy. Mnoho vtipných momentů, např. Asterix a Obelix v lázních, skvělí gladiátoři a asi nejlepší věc na tomto dílu je fénická obchodní společnosti. A tak bych se nebál tento díl řadit k těm nejvíce nejlepším.

ArkAngel
25.08.2022 3 z 5

Místy vtipné dobrodružství posílá Asterixe s Obelixem do Říma, aby zachránili barda Trubadixe. Cestou poznávají komického fénického obchodníka a v Římě dokonce naráží na krajana. Debutují zde jinak piráti, populární postavy, jimž Galové vždy potopí jejich loď. Chvílemi se příběh trochu táhl a gladiátorské téma bylo vlastně až v samotném závěru.


FirstDaw8ID
07.07.2021 5 z 5

"Ti Římani jsou blázni!" Mimořádně povedený díl, příběh krásně žene absurdita únosu barda, kterého by nikdo nezachraňoval, ale když jsou únosci Římani, jde hned o hrdost. Velice se mi v tomto díle líbí humor, několikrát jsem se musel smát nahlas, vtípky totiž pěkně navazují a často se ve své podstatě opakují, ovšem nejsou repetitivní. Mohl bych tu z té spousty povedených vtipů nějaké vypsat, ale to bych tu zanechal neúprosně dlouhý komentář. :) Určitě jsem Asterixe gladiátorem nečetl naposledy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Asterix gladiátorem v seznamech

v Přečtených243x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených9x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x