Ur

Povídka od: Stephen King
Z knihy: Bazar zlých snů


Koupíte si čtečku knih od firmy Kindle. Není vám divné, že objednaný přístroj přijde expres hned druhý den, i když jste to tak rychle nežádali. Ale nic navíc jste platit nemuseli, tak proč to řešit. Není ani divné, že přístroj je růžový, ale firma Kindle vyrábí jen bílé. Až když najdete skryté menu a složku nazvanou "U R" začnou se dít věci.

Originální název:

U R


Rok vydání originálu: 2009

Komentáře (7)

Přidat komentář

danny_21
17.07.2020 4 z 5

Ur je moc povedená povídka, líbila se, možná i proto, že jde o další propojení s Temnou věží - 75 %

Metla
07.10.2019 4 z 5

Začíná mě unavovat, jak je každý druhý hrdina Kingových románů a povídek učitel literatury se spisovatelskými ambicemi nebo rovnou spisovatel. Snad z toho důvodu mě „Ur“ zpočátku trochu nudil, ale netrvalo dlouho, než mě tématika alternativních světů přiměla fascinovaně a napjatě obracet stránky. Bez znalosti série „Temná věž“ nelze povídku úplně doporučit. 80%


Lenka.Vílka
11.03.2019 5 z 5

Někdo dělá v knize reklamu na čtečky, někdo na Škodovku a nebudu tady vypisovat, jak mě kvůli tomuhle štvou skandinávské detektivky. Ale teď k povídce...

...trochu jsem se ztratila v žánru. Je to horor, thriller, cíleně psaná reklama nebo trochu jiná romantika? Tak či onak, bavila jsem se. Trochu paranoi, trochu závislosti, trochu divna.

Pojítka s Temnou věží budu hledat, až jí přečtu ;)
("Všechny věci slouží Věží."?????!!!!!)

Vera Silent
17.07.2017 5 z 5

Jedna z nejdelších ale také nejlepších povídek a to i pro ty, kdo nemají páru, co to ta věž je. Wesley je sice trochu hysterka, ale ostatní postavy to perfektně vyvažovaly. A na závěr se z toho chlapec perfektně vylizal.

marek6463
20.02.2017 5 z 5

Jednou větou - fascinující čtení s pohledem do budoucnosti.

Svatoslav
28.08.2016 5 z 5

Skvělé propojení s Temnou věží a pravděpodobně nejlepší možná reklama na čtečky! Po dočtení jsem byl rozhodně rád, že žádnou nevlastním... natož růžovou!

Terva
30.06.2016 5 z 5

Tak tohle jsem z počátku proklínal, říkal jsem si, to má rozhodně navíc. A i když jsem si přál, aby to vedlo tou mou cestou a tušil, že to musí přijít ,ale když to pak přišlo, polil mě teplý pot a dala se do mě zimnice. Tohle je MISTR King, takhle má vypadat pořádná povídka se spoustou rozvětvení a překvapení. Tleskám. A když už nic jiného, tak si přečtěte alespoň tuto povídku. Má mnoho společného ze sérii Temná věž.
Malá ochutnávka:
Smithy Wesley se odmítá zbláznit......... měl pocit, že ho bolí o myšlení.