Herman Wouk stále žije

Povídka od: Stephen King
Z knihy: Bazar zlých snů


Zamilovala se do představy, že naloží do mikrobusu děti a svou nejlepší (jedinou) přítelkyni ze střední školy, která nakonec bydlí hned ve vedlejším městě. Obě jsou odkázané sami na sebe. Dohromady sedm dětí a ony dvě a užijou si trochu zábavy.

Originální název:

Herman Wouk Is Still Alive


Rok vydání originálu: 2011

Komentáře (8)

Přidat komentář

Metla
07.10.2019 4 z 5

I v zemi zaslíbené existují lidé, kteří při pohledu na svůj život vidí jen prázdno, šeď a beznaděj, lidé neschopní vystoupit ze svého stínu… ovšem schopní spáchat strašlivé věci, aby nemuseli dále čelit realitě. King tuhle povídku rozehrál s odkrytými kartami, od první stránky čtenář ví, k čemu dojde a stává se bezmocným pozorovatelem. Váhala jsem s hodnocením, až nečekaný černý humor v závěru posunul procenta ke čtyřem hvězdičkám. 75%

Lenka.Vílka
07.03.2019 4 z 5

Tohle bylo hodně zajímavé. Takové dosti jiné. Těžko přiznat, že jsem se bavila, ať nevypadám divně...


danny_21
02.11.2017 3 z 5

Krapet drsná povídka o zkratovitém řešení životní situace - může být děsivě pravdivé - 50 %

Fremr
09.09.2017 4 z 5

Takhle to dopadá ve chvíli, kdy už nemáte co ztratit a pro co žít. Dost smutný, ale tak to občas chodí. Počítání peněz, život s kuponama do nákupáku a vkládání veškerýho štěstí do jednoho blbýho výletu. No, bohužel si to dokážu představit a je to děsivý.

Vera Silent
21.07.2017 2 z 5

U teto jsem se tesila, az bude po ni. Nenabidla mi nic, co by me dokazalo zaujmout a bohuzel i empaticky nahled do postav mi prisel slaby a nepropracovany.

marek6463
20.02.2017 3 z 5

Začetl jsem se, ale nenadchlo mě to.

Svatoslav
28.08.2016 2 z 5

Povídka pokus-omyl.

Terva
30.06.2016 3 z 5

Tahle roadmovie dopadne Kingovsky. Kdysi se říkalo, že ve filmu jsou zakázané tři věci – záchodové scény, smrt psa a smrt dítěte. Dnes jsou tato „tabu“ již dávno překonána (viz – Quentin Tarantino) Mistr King tu také překračuje jedno tabu a to velmi ku**vsky. Pokračování na straně 19.
…..........................................................................................................
strana 19: Krutá povídka, plná smutku, odříkání a možná i přátelství a tak trochu šílenství, které smrdí jako Peklo o Silvestru.
Malá ochutnávka:
Těch sedm dětí zplodí sedmnáct dětí, a těch sedmnáct zplodí sedmdesát, a těch sedmdesát zplodí dvě stovky. Už teď vidí průvod otrhaných bláznů pochodujících do budoucnosti..........Život je zrezivělá poklice z kola ležící v příkopu u silnice.