Jedlá zo sóje, iných strukovín a obilnín podobné
Mária Hajková
Kuchárska knižka s receptami na spracovanie sóje, fazule a fazuľky, hrachu a hrášku, šošovice a obilnín. Prvé vydanie.
Podobné knihy (10)
Jedlá zo sóje Mária HajkováSója je kultúrna olejnatá rastlina s plodmi, ktorá by sa mala viac využívať v našom stravovaní, najmä pre svoje cenné výživové hodnoty. Obsahuje veľa bielkovín, železo, vitamíny skupiny B a hodnotný rastlinný tuk. Sója j... více
Luštěniny + hrášek a fazolky Andrea Peková
Luštěniny patří mezi nejstarší pěstované rostliny a během lidské historie se staly důležitou potravinou. Jako potravina bohatá na vlákninu, bílkoviny a mnoho vitálních látek, a přitom chudá na energii, našly luštěniny sv... více
Praktická sojová kuchařka Vladimír Malyk
Tato kuchařka se řadí k těm, které po zásluze stavějí sóju na čelní pozici mezi potravinami. Sója je stará kulturní plodina. V Číně jsou záznamy o jejím pěstování dochovány již z roku 2838 před naším letopočtem. Důvodů k... více
Jak připravovat obiloviny, luštěniny, ořechy a semena Stanislava Jarolímková
Kniha nabízí zajímavosti a praktické rady týkající se třiceti druhů celozrných obilovin, luštěnin, ořechů a semen. Dozvíte se důvody, proč je zařazovat do jídelníčku, co se skrývá za poněkud tajuplnými pojmy jako pukance... více
Vaříme z luštěnin a obilovin Eva Šafářová
Sešit obsahuje předpisy na přípravu pokrmů z čočky, fazolí, hrachu, jáhel, krup, ovesných vloček, pohanky a rýže. Kromě předpisů na polévky, hlavní jídla, saláty, nákypy, moučníky apod. pojednává o správné úpravě luštěni... více
Pochoutky z rýže, luštěnin a obilnin kolektiv autorů
Další praktická kuchařka z řady Dobře jíst, dobře žít - Pochutiny z rýže, luštěnin a obilovin. Rýže a obiloviny jsou zdrojem složitých sacharidů, které nám dodávají dlouhodobou energii, luštěniny zase zdrojem kvalitních ... více
Luštěniny Lea Filipová
Druhy a pěstování - Jídla z jednoho hrnce - Hlavní jídla a moučníky. více
Luštěniny kolektiv autorů
Nová kuchařka Luštěniny z edice Apetit je plná tradičních i moderních luštěninových receptů z celého světa. Jsou syté a výživné, přesto se však v našem jídelníčku neobjevují příliš často. To je ovšem obrovská škoda! ... více
Sójová kuchařka kolektiv autorů
Historie sóji--výživná hodnota sóji a v neposlední řadě spousta šikovných receptů. více
Luštěninová kuchařka Petr Klíma
Neházejte hrách na stěnu. Uvařte z něj skvělou večeři! S novou knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je věnována luštěninám jako... více
Štítky knihy
sója luštěniny obilí, obilniny, obiloviny
Autorovy další knížky
1968 | Moučníky |
2003 | Tradiční česká a slovenská kuchařka |
1970 | Nová kuchařka |
2003 | Tradičná kuchárka |
2001 | Konzervujeme jednoducho a dobre |
Kniha Jedlá zo sóje, iných strukovín a obilnín je v
Chystám se číst | 1x |