Jako vždy spolu s Vaňkem na této publikaci pracovala jeho manželka Jana a tým předních českých šéfkuchařů, kteří jsou zároveň lektory Pražského kulinářského institutu. Kniha obsahuje více než 120 barevných fotografií. ... více
Luštěninová kuchařka 2019, Petr Klíma
Neházejte hrách na stěnu. Uvařte z něj skvělou večeři! S novou knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je věnována luštěninám jako... více
Zelená kuchyně 1988, Seergej Michajlovič Skorňakov
Kniha je rozdělena do několika oddílů: 1) Původem jsme vegetariáni, 2) Zelený zdroj života, 3) Živá chemická továrna, 4) Z přírody do zahrad a polí, 5) Plodiny moderního člověka, 6) Zjevné kvality a skryté vady, 7) Dopra... více
Naklíčeno! 2018, Caroline Bretherton
Zdravé a chutné klíčky dodají každému jídlu pořádnou porci energie. Jsou nabité vlákninou a bílkovinami, ale zároveň mají málo tuku. Nyní si je díky této knize můžete lehce pěstovat doma, na okenním parapetu, na balkoně,... více
Domácnosti našich babiček I: kuchyně, ošatka, spíž 2019, Alena Anežka Gajdušková
Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností. Kniha přináší ucelený... více
Domácí klíčky 2015, Rita Galchus
Autorka knihy se dlouhá léta zabývá problematikou nakličování semen, a tak vám do nejmenších podrobností vysvětlí, proč byste se mu měli věnovat i vy, přehledně a s jistotou vám objasní postupy se všemi druhy nakličovade... více
Lehká kuchyně - Vyladěné recepty pro zdraví a energii 2018, kolektiv autorů
Tahle kuchařka je určena všem, kdo chtějí odlehčit jídelníček a jíst zdravěji, aniž by při tom rezignovali na skvělou chuť. Nabízíme v ní přes 100 receptů, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit, a osvě... více
Luštěniny 2016, Genevieve Taylor
Luštěniny jsou zdravé, chutné, nízkotučné, obsahují velké množství vlákniny, mají nízký glykemický index, a přesto je málo konzumujeme. 100 nových pokrmů pro snídani, oběd, večeři nebo svačinu potěší každý jazýček a vyho... více
Hrách v botě 1993, Josef Kalenský
Židovské anekdoty a průpovídky. více
Luštěniny 2017, Georgina Fuggle
Kuchařka plná snadných a lákavých receptů s čočkou, cizrnou, fazolemi, hráškem a dalšími, méně obvyklými, druhy luštěnin. Současné trendy ve vaření znovu objevují zdánlivě obyčejné a často neprávem opomíjené luštěniny... více
Fazole 2006, Lenka Požárová
Padesát receptů na předkrmy, saláty, polévky, drůbeží a rybí pokrmy, drobné chuťovky a především zeleninové směsi pečené i nepečené, jejichž základem jsou různé druhy fazolí. Autorka hýří kuchařskou fantazií, pokrmy jsou... více
Jak připravovat obiloviny, luštěniny, ořechy a semena 2002, Stanislava Jarolímková
Kniha nabízí zajímavosti a praktické rady týkající se třiceti druhů celozrných obilovin, luštěnin, ořechů a semen. Dozvíte se důvody, proč je zařazovat do jídelníčku, co se skrývá za poněkud tajuplnými pojmy jako pukance... více
Pochoutky z rýže, luštěnin a obilnin 2010, kolektiv autorů
Další praktická kuchařka z řady Dobře jíst, dobře žít - Pochutiny z rýže, luštěnin a obilovin. Rýže a obiloviny jsou zdrojem složitých sacharidů, které nám dodávají dlouhodobou energii, luštěniny zase zdrojem kvalitních ... více
Luštěniny od A do Z 2000, Miroslav Mayer (kuchařky)
300 variací na čočku, hrách, fazole a sóju více
Ottolenghi - Kuchařka 2017, Yotam Ottolenghi
„Vaření může být příjemné, jednoduché a naplňující, a přitom může výsledek báječně vypadat i chutnat. Vaření nesmí být protivná práce nebo nuda, může být dostupné každému, jasné a poctivé. Vaření a jídlo pro nás nepředst... více
Vaření III 1969, Maryna Klimentová
Další svazek seznamuje dívky a mladé ženy se základními druhy potravin, které potřebují k přípravě pokrmů. Jsou to tuky, brambory, zelenina, luštěniny, houby, ovoce, obiloviny a základní těsta. více
Luštěniny 2020, kolektiv autorů
Nová kuchařka Luštěniny z edice Apetit je plná tradičních i moderních luštěninových receptů z celého světa. Jsou syté a výživné, přesto se však v našem jídelníčku neobjevují příliš často. To je ovšem obrovská škoda! ... více
Luštěniny 1989, Lea Filipová
Druhy a pěstování - Jídla z jednoho hrnce - Hlavní jídla a moučníky. více
Pokrmy z luštěnin a obilovin 1993, Jarmila Mandžuková
Publikace přináší přes 300 receptů na přípravu slaných i sladkých pokrmů z obilovin a luštěnin. více
Tradičná babičkina kuchárka 5 2016, Vladimír Horecký
Múčniky, jedlá z tekvice, strukovín a kelu, zabíjačka. Je tu opäť nové vydanie knihy z úspešnej edície Tradičná babičkina kuchárka a najlepších receptov jesene a zimy od manželov Horeckých. Kniha vám ponúka jedlá z te... více