Temná.Maky Temná.Maky oblíbené citáty

☰ menu

Odpuštění je vuně, jíž fialka potřísní botu, která ji rozdrtila. (Mark Twain, Kosti v písku)
Kathy Reichs

Ale říkám ti, že nezáleží na tom, nakolik si s někým rozumíš, ani na tom, jak hluboce miluješ, dohlédnout až na dno cizí duše nedokážeš. Můžeš se o to snažit, ale skončíš jen tím, že se budeš trápit. My dokážeme vidět jen do své vlastní duše, a i to pouze za předpokladu, že se hodně snažíme. Musíme udělat jediné, najít kompromis a upřímně se smířit sami se sebou. Pokud skutečně toužíš vidět do někoho jiného, pak se musíš podívat přímo a hluboko sám do sebe.
Haruki Murakami

Život není realita, je jen iluze. Minulost je jen nespolehlivá vzpomínka. Budoucnost je jen představivost. Jedinou skutečnou věcí je okamžik přítomnosti a ten okamžik přítomnosti se neustále mění z představivosti ve vzpomínku. (Iluze)
Jeffery Deaver

Někdy nemůžete být, co byste měli být a nemůžete mít, co byste měli mít. (Sběratel kostí)
Jeffery Deaver

Život se změní. Možná jen trochu, možná hodně. A někdy nestojí za jeho nápravu bojovat.
Jeffery Deaver

Je to bojový pudl. Našla jsem ho na místě činu, umyla ho, nechala ostříhat a teď mi hlídá byt a zvrací na koberec. Kate Magie krve
Ilona Andrews

Náhoda neexistuje. Náhoda je pouze převlečený osud.
Michaela Burdová

Já vím, kdo jsem. A to mi stačí.
Tahereh Mafi

Člověk vyroste, dospěje a nezbývá mu než si zvyknout, že život pro něj přichystal mnohem míň, než v kolik doufal, že automat na sny má na sobě velkou ceduli s nápisem MIMO PROVOZ.
Stephen King

Skutečný život je zlý. Je krutý. Kašle na hrdiny a na šťastné konce a na to, jak by věci měly být. Ve skutečném životě se dějí nehezké věci. Lidé umírají. Prohrávají. A často vítězí zlo.
Darren O'Shaughnessy

Nemusíš být sám. Svět nás nikdy nepostihuje samotou. Samota je čímsi, co si sami volíme, nebo co odmítáme.
Darren O'Shaughnessy

Těžko narazíš na dno, když už na něm jsi. - Nevítaní
Sophie Jordan

Přeju si, abych na každém okamžitě poznala, jaký je. Aby neexistovala lež, přetvářka, masky. Přitom bych sama bez masky dlouho nepřežila.
Sophie Jordan

Nikdy nezapomeňte, že jsme víc, než jen genetický kód. Že jsme víc, než jen nálepka, kterou nám někdo dal. Že jsme víc, než co si o nás lidé za našimi zády šeptají a křičí nám do tváří. - Nevítaní
Sophie Jordan

Chci se naučit důvěřovat, ale k smrti se bojím. (Jsem zlomená)
Tahereh Mafi

Knihy se dají zničit snadno. Ale slova budou žít tak dlouho, dokud si je lidé budou pamatovat.
Tahereh Mafi