sam2 sam2 oblíbené citáty

☰ menu

Jakmile se jedná o zářící předměty, měli mágové vkus a sebekontrolu duševně vyšinuté straky.
Terry Pratchett

„A co nás tedy v budoucnosti čeká?“ JÁ. „Kromě tebe, myslím.“ Smrť se na něj udiveně podíval. PROMIŇ, ALE NEROZUMĚL JSEM TI.
Terry Pratchett

Nesmím se bát. Strach zabíjí myšlení. Strach je malá smrt přinášející naprosté vyhlazení. Budu svému strachu čelit. Dovolím mu, aby prošel kolem mne a skrze mne. A až projde a zmizí, otočím se a podívám se, kudy šel. Tam, kam strach odešel, nic nezůstane. Zůstanu pouze já.
Frank Herbert

Velký věci jsou často jenom malý věci, kterejch si někdo všimne. (Posel
Markus Zusak

Život není realita, je jen iluze. Minulost je jen nespolehlivá vzpomínka. Budoucnost je jen představivost. Jedinou skutečnou věcí je okamžik přítomnosti a ten okamžik přítomnosti se neustále mění z představivosti ve vzpomínku. (Iluze)
Jeffery Deaver

Když dojde ke srážce dvou kultur, názory poraženého jsou potlačeny a vítěz pak sepíše historické knihy - knihy ve kterých opěvuje vlastní pravdu a pomlouvá poraženého nepřítele.
Dan Brown

Nejtemnější místa v pekle jsou vyhrazena těm, kdo si v časech mravní krize zachovávají neutralitu.
Dan Brown

Kdybychom věděli, co vzejde z našich skutků, nevstali bychom ráno z postele.
Robert Lyndon

Richard si všiml, že události jsou zbabělé: nikdy nechodí samy. Vždycky se jich nahrne celá řada a zasypou ho najednou.
Neil Gaiman

Všechno, co vidíte, slyšíte nebo jakýmkoliv způsobem vnímáte, je charakteristické pro vás. Vy si vytváříte vesmír podle toho, jak ho vnímáte, takže všechno ve vesmíru, co vnímáte, je charakteristické pro vás.
Douglas Adams

DON'T PANIC --- NEPROPADEJTE PANICE
Douglas Adams

Smrt v anonymitě je konečnou urážkou lidské důstojnosti.
Kathy Reichs

Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.
J. R. R. Tolkien

,,Jsou pravdy, které naplní srdce zoufalstvím až po okraj, pravdy, o kterých se člověku nechce mluvit pokud nemá v záloze něco, co proti zoufalství postaví kousek naděje.´´ (Inkoustové srdce)
Cornelia Funke

Co se stane, když přehradíte řeku a ukradnete jí energii pro svoje vlastní účely? Zaplavíte všechno, kam oko dohlédne, a dole je z řeky potůček. A co se podle vás stane, když si po celé planetě nastavíte větrné elektrárny? Tak za prvé: vaše klima se změní tak, až si budete myslet, že jste na jiném světě. Vlastně už se to děje, nevšimli jste si? Záplavy, sucha, nekonečná série tornád a hurikánů. Nemluvě o tom, jak to packáte s přílivem a hlubinným teplem. A zatím pálíte zbytky fosilních paliv a děláte spoušť, jako kdyby zítra nemělo vyjít slunce. A recyklovat, to je jako zafačovat si tumor.
Gene Brewer

Buď mají pravdu všechna náboženství, nebo ani jedno.
Gene Brewer