Niky28701 Niky28701 oblíbené citáty

☰ menu

Asi je to tím, že v tomhle období zároveň přicházíš o dětství. Stavíš se na vlastní nohy. A s tím přichází i zodpovědnost. Strach, jestli sis vybral správně. Že něco poděláš a už to nepůjde spravit. Všichni jsme tím tak paralyzovaný, uzavřený ve vlastních světech, chceme se najít tak moc, až se ztrácíme. To je depresivní.
Anna Musilová

„Nedokážu-li oblomit nebeské bohy, podsvětí vzbouřím.“
Publius Vergilius Maro

Čím víc člověk odstrkuje ostatní pryč, tím je jasnější, že právě on nejvíc potřebuje lásku.
Renée Ahdieh

Lidé prostě dělají hrozné věci, ale nemá to nic společného s jejich náboženským zaměřením, ale pouze s tím, že jsou to prostě lidé.
Lin Rina

Noční můry tě nutí, aby sis vážila dobrých věcí. Připomínají ti, že tvůj život může být ještě horší. (Malum II)
Amo Jones

A tehdy jsem si uvědomila, že nezáleží na tom, jestli byl Ježíš sjetý, když mě dal do špatné rodiny, protože tihle lidé jsou speciální tím, že ke mně nemají žádné povinnosti. Jejich loajalita nevychází z falešného smyslu pro povinnost, protože bychom byli jedné krve - vychází z čistoty srdce. Z přátelství a lásky.
Amo Jones

Jestli máte pocit, že jste blázen, zkontrolujte nejdřív lidi kolem sebe, než se budete považovat za šílence. Lidé, které si pozvete do života, si pokaždé neočistí boty u dveří, než vám vstoupí do hlavy.
Amo Jones

Můžete život nesnášet, stejně ho však musíte žít.
Amo Jones

Čas kolem ní plynul a vytrácel se.Některé dny uběhly jako hodiny,jiné jako celý život. (Půlnoční koruna )
Sarah J. Maas

Věříme v obyčejné statečné činy, v odvahu, jež člověka přiměje postavit se za druhého
Veronica Roth

Někdy je smutné připomínat si mrtvé takové, jací byli, a ne takové, jaké jsme je chtěli mít.
Shelby Mahurin

„Ale církev se řídí heslem: nejdřív plameny, otázky až pak. Na to být ženou je nebezpečná doba.“
Shelby Mahurin

„Jestli existuje Bůh, má (ať už on nebo ona) pěkně pitomý smysl pro humor.“
Shelby Mahurin

Nedávám přednost ani jednomu. Dávám přednost sobě.
Kiera Cass

Ani o lidech, kteří jsou nám blízcí, ani o těch, které milujeme ze všech nejvíc, nemůžeme vědět úplně všechno.
Kiera Cass

Něco chtít a potřebovat jsou dvě různé věci. ( Půlnoční koruna )
Sarah J. Maas

Dokážu velmi dobře přežívat o samotě-když mám něco dobrého ke čtení. ( Skleněný trůn )
Sarah J. Maas

Copak cesta není důležitější než její cíl ? ( Půlnoční koruna )
Sarah J. Maas

Knihovny byly plné myšlenek-možná nejnebezpečnějších a nejmocnějších ze všech zbraní. ( Skleněný trůn )
Sarah J. Maas

Knihovny byly plné myšlenek - možná nejnebezpečnějších a nejmocnějších ze všech zbraní.
Sarah J. Maas

Takže když na to přijde, peníze pro tebe nehrajou žádnou roli. Je jedno, jak tenkou, nebo tlustou má někdo peněženku. Všechny nás něco raní. Všichni se zamilováváme. Všichni jsme stejní. A tvoje minulost, s kým bydlíš a odkud pocházíš, na tom nezáleží. Tvoříš svoji vlastní budoucnost a já bych moc rád viděl, kam tě ta cesta zavede.
Elle Kennedy

Někdy je lepší být ve tmě a ne oslněn světlem.
Anna Todd

Je to vlastně dost ironicky: člověka, kterej nenávidí svět, ten svět nejvíc miluje. -Pouto
Anna Todd

,,Ta představa, že se postavíš tváří tvář minulosti, tě děsí, já vím. To děsí každého. Ale někdy to neděláme pro sebe. Děláme to pro lidi, které milujeme víc než sami sebe." (Odvrácená tvář lásky)
Colleen Hoover

,,Když vám život dává citrony, nejděte si oči, do kterých je můžete vymačkat." (Odvrácená tvář lásky)
Colleen Hoover

,,A uvědomil jsem si...zrovna teď...že Bůh nám dává to příšerný proto, abychom v životě nebrali to krásný za zaručený." (Odvrácená tvář lásky)
Colleen Hoover

...budeme silní jen tehdy, jestliže dokážeme být jednotní, a budeme slabí, jestliže se nedokážeme dohodnout.
Joanne Rowling

Z knihovničky vytáhla Tolstého tlustou knihu, z níž se lidstvo stejně nepoučilo, protože ti lidé, kteří čtou klasiky, jsou dost chytří, aby chápali nesmyslnost války i bez líčení její krutosti, a ti, kdo by se poučit potřebovali, po žádné z moudrých knih nikdy nesáhnou. (Hana)
Alena Mornštajnová

Obuj si moje boty, projdi si můj život a pak budeš mít právo mě soudit. ( Hana )
Alena Mornštajnová

Jednou jsem se maminky ptala, proč nemá žádnou opravdovou kamarádku. Podivila se, jak mě to vůbec napadlo, a pak mi řekla, že přátelství dospělých je úplně jiné. "Dospělé kamarádky spolu nechodí každé odpoledne ven, jako chodíváš ty s Jarmilkou," vysvětlila mi. "Nečekají na sebe, když jdou do práce a nedělí se o svačiny. Nevídají se každý den, někdy se dokonce nepotkají celé týdny, ale vědí o sobě, a když je potřeba, pomůžou si." ❤ (Hana, Alena Mornštajnová)
Alena Mornštajnová

Jonah jí kdysi řekl, že jednoho dne si každý uvědomí, že jejich rodiče jsou lidské bytosti a že někdy to jsou dobří lidé, a někdy ne. Co zapomněl zmínit - co jen ona začala v ten konkrétní moment oceňovat - bylo to, že po většinu času lidé nebyli ani dobří, ani špatní, ani poctiví, ani zlí, ale byli to prostě jen lidé. A že někdy jejich láska, i když nic jiného nabídnout nemohli, byla dostatečná. Musela být. (Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr)
Krystal Sutherland

Pro některé lidi může být představa úspěchu stejně děsivá jako selhání. (Hvězda)
Alex Flinn

- U vás lidé pěstují pět tisíc růží v jedné zahradě, a přece nenalézají to, co hledají. - Nenalézají ... - odpověděl jsem. - A přesto by mohli, najít, co hledají v jediné růži nebo kapce vody... - Ano - odpověděl jsem. A malý princ dodal: Ale oči jsou slepé. Musíme hledat srdcem.
Antoine de Saint-Exupéry

A ty si myslíš, že mrtví, které jsme milovali, nás někdy mohou doopravdy opustit? Myslíš, že si je nepřipomínáme jasněji než kdy jindy v okamžicích, kdy se ocitneme ve velkých nesnázích?
Joanne Rowling

Udělat něco nesprávného, třebaže to zranilo, neznamená, že jste špatný člověk, Nicholasi. Ne v šestnácti letech. (Mario, Dýchání pod vodou)
Alex Flinn

Nemůžu vás přinutit, aby vám nechyběla. Ale můžu vám říct, že každým dnem, co jste od sebe, pro vás bude tato věc snadnější. (Mario, Dýchání pod vodou)
Alex Flinn

Nemůžete si vážit sám sebe, pokud dovolíte někomu, aby vás ničil – ať už zevnitř, nebo zvenku. Co jste se naučil tady, to je jen půlka rovnice. Druhá půlka je sebeúcta. (Mario; Dýchání pod vodou)
Alex Flinn

Můj moudrý strýc Gustavo říkával: Člověku můžeš říct, že je na nebi padesát miliard hvězd, a on ti uvěří. Ale jestli uvidí nápis POZOR, ČERSTVĚ NATŘENO, musí si to ověřit…. Nesmějte se, je to pravda. Beze sporu přijímáme tvrzení, že my – lidské bytosti – jsme středem vesmíru, Mluvíme o tom s pýchou. Ale když nám žena řekne Miluji tě, neleze nám to do palice. (Mario; Dýchání pod vodou)
Alex Flinn

Mít moc neznamená dělat hrozné věci těm, kdo jsou slabší než ty. Znamená to mít sílu něco takového udělat, ale rozhodnout se, že ne.
Jodi Picoult

Aby se člověk stal znovu lidskou bytostí, stačí někdo, kdo vás tak vnímá bez ohledu na to, jak vypadáte. (Vypravěčka)
Jodi Picoult