Renée Ahdieh citáty

americká, 1983

Citáty (22)

,,Jestli jsem prokletá, měl by ses ode mě držet dal, pokud tedy nemáš v plánu nechat se zničit." Se zbraní pořád ještě v ruce no strčila do prsou. ,,Ne" Jeho ruce se jí svezly do pasu. ,, Znič mě. "


... Dožiju se zítřejšího západu slunce. Jen si nemysli. Přísahám, že se Dožiju tolika západů slunce kolik bude potřeba a pak tě zabiju. Vlastníma rukama.


"Vstaň," řekl Chálid tiše. Ztěžka dýchala. "Vstaň, Šeherezádo al-Chajzurán. Ty nemusíš klečet před nikým. A ze všech nejmíň přede mnou."


Ale je to nevyhnutelné. Jakmile potkáš toho, s kým se směješ, jako ses předtím nesmála, kvůli komu brečíš, jako jsi nikdy předtím nebrečela... není jiná možnost než podlehnout. (- Despina, Pomsta a rozbřesk)


Během svého života jsem se naučil především jednu věc, a to, že člověk nemůže dosáhnout vrcholu svých možností bez lásky druhých. (Pomsta & rozbřesk)


Čím víc člověk odstrkuje ostatní pryč, tím je jasnější, že právě on nejvíc potřebuje lásku.


Čím víc člověk odstrkuje ostatní pryč, tím je jasnější, že právě on nejvíc potřebuje lásku. (Pomsta & rozbřesk)


Jakmile potkáš toho s kým se směješ, jako ses předtím nesmála a kvůli komu brečíš, jako jsi nikdy nebrečela... Není jiná možnost než tomu podlehnout.


Je obrovský rozdíl mezi tím, když máš něco v úmyslu, a když to opravdu uděláš. (- Chálid, Pomsta & rozbřesk)


Je to patřičný trest pro netvora. Chtít něco tak moc - držet to ve svých rukou - a vědět nade vší pochybností, že si to nikdy nezaslouží. (Pomsta & rozbřesk)


Když jsem byl malý, moje matka mi říkávala, že jedna z nejlepších věcí v životě je vědomí, že tvůj příběh ještě neskončil. Náš společný příběh je možná u konce, ale ten tvůj se teprve bude odvíjet. Udělej z něj příběh, který je tě hoden.


Měl jsem kdysi tisíc tužeb. Ale v mé jediné touze znát tebe se rozplynulo všechno ostatní. - Pomsta & Rozbřesk


Miluju tě tisíckrát znova a znova. A nikdy se za to nebudu omlouvat. (- Chálid, Pomsta & rozbřesk)


Moje duše v tobě vidí sobě rovnou. (- Chálid, Pomsta & rozbřesk)


Na světě není nikdo, s kým bych se radši dívala na východ slunce než s tebou. (- Šazí, Pomsta & rozbřesk)


Nejvzácnější podstata růže spočívá v jejich trnech. (-Růže & Dýka)


Některé věci v našem životě existují jenom na prchavý okamžik. A my je pak musíme nechat odejít, aby svítili na jiných nebesích. - Omar


Nežij ve strachu, Chálide-džán, protože to není žádný život. (- Džálal, Pomsta a rozbřesk)


Společná minulost nezakládá nárok na společnou budoucnost. - Pomsta & rozbřesk


Šazí, modrou barvu mám raději než všechny ostatní. Vůně šeříků ve tvých vlasech je mi zdrojem neustálého soužení. Nesnáším fíky. A nakonec, nikdy nezapomenu, po všechny dny svého života, na minulou noc... Protože nic, ani slunce, ani déšť, ani ta nejjasnější hvězda na tom nejtemnějším nebi se nemůže srovnávat s tím zázrakem, jímž jsi ty. - Chálid


Ty ode mě doopravdy čekáš, že budu dýchat ve světě, ve kterém chybí vzduch? (- Šazí, Pomsta & rozbřesk)


Vím, že láska je křehká. A milovat někoho, jako jsi ty, je téměř nemožné. Je to jako pokoušet se udržet v ruce něco rozbitého uprostřed písečné bouře. Jestli chceš, aby tě milovala, chraň ji před tou bouří...A postarej se o to, abys tou bouří nebyl ty. (- Džalál, Pomsta a rozbřesk)