Mortadelo Mortadelo oblíbené citáty

☰ menu

"V této zemi si lidé neváži rána. Probouzejí se násilně pomoci budíku, který rozbije jejich spánek jak rána sekyrou, a odovzdají se rázem truchlivému spěchu. Řekněte mi, jaký je to pak den, který začína takovým násilným aktem!? Co se musí dít s lidmi, kteří dostávají denně pomocí budíku jeden malý elektrický šok! Jsou každý den přivykáni násilí a každý den odnaučování rozkoši. Věřte mi, že o povaze lidí rozhodují jejich rána."
Milan Kundera

And so being young and dipped in folly, I fell in love with melancholy.
Edgar Allan Poe

Člověk je obětí společnosti, která odmítá pochopit jeho duši.
Charles Bukowski

Láska je druh předsudku. Máš ráda to, co potřebuješ, z čeho máš dobrej pocit, co je vhodný. Jak můžeš říct, že miluješ jednoho člověka, když jsou na světě tisíce lidí, který bys milovala víc, kdybys je někdy potkala? Jenomže je nikdy nepotkáš.Jasně. Proto děláme to, co je v našich silách...
Charles Bukowski

Někteří lidé říkají, že musím být hrozný člověk, ale to není pravda. Mám srdce mladého chlapce - - - ve sklenici na mém stole.
Stephen King

Kniha bez příběhu je jako člověk bez duše.
Stephen King

,,Knihy musejí být těžké, protože je v nich celý svět.´´ (Inkoustové srdce)
Cornelia Funke

Všichni ustavičně ztrácíme něco důležitého … Důležité šance a možnosti, city, které se nedají ničím nahradit. To už je jeden ze smyslů lidské existence. Ale někde ve svých hlavách, aspoň já myslím, že v hlavách, máme každý takový malý pokojík, kam ukládáme vzpomínky na všecky ty ztracené věci. Takovou nějakou místnost s regály, jako máme tady v knihovně. A v jednom kuse vyplňujeme katalogizační lístky, abychom se ve své vlastní mysli ještě vůbec vyznali. Musíme v té místnosti zametat, větrat, vyměňovat květinám vodu. Jinými slovy: žiješ pak na věky ve své osobní knihovně.
Haruki Murakami

Svítí hvězdy na nebi proto, aby každý našel tu svou?
Antoine de Saint-Exupéry