makynka911 makynka911 oblíbené citáty

☰ menu

On požene ji pak od města k městu a uvrhne ji zpátky do pekel, odkud jí závist ukázala cestu. (Mezi láskou a smrtí, DANTE ALIGHIERI, Peklo, Zpěv první)
Meg Cabot

„Mám ráda Jacka, ale nemám ráda Džordže Kúnyho.“ (Za zavřenými dveřmi)
Bernadette MacDougall

Čas je těhotný událostmi a každá vteřina rodí osudy, jimž hvězdy předurčily, aby od jistého okamžení neodvratně směřovaly k bodu, v němž se jejich průsečíky protnou. (Power Play)
Pavel Frýbort

Člověk může být nevzdělaný a hloupý a prožít celý život, aniž narazí na sebemenší důkaz, že není génius…Partyzánova dcera
Louis De Bernières

Zlo jako takové neexistuje, zlé je totiž všechno. Vesmír je temný. Rodíme se zlí. Zlo je výchozí bod, přirozenost. Někdy se pak objevuje záblesk světla. Jenže je pouze dočasný, musíme zpátky do tmy. - Policie
Jo Nesbø

„Poezie se přeci nepíše proto, aby se rozebírala. Má povznášet, aniž by se o ní přemýšlelo, dojímat, aniž bychom chápali proč.“ (Zápisník jedné lásky)
Nicholas Sparks

Ale ze všeho nejvíc mě děsí, Albusi Severusi, být tvým otcem. Protože to dělám úplně na slepo. Harry Potter a prokleté dítě
Joanne Rowling

... lidé mají sklon usilovat přesně o to, co je pro ně nejhorší. - Bajky barda Beedleho
Joanne Rowling

Umřu, protože jsem věřila, že musí existovat lepší způsob jak žít. - Dech
Sarah Crossan

Všichni potřebujeme lásku, dokonce i ti nejhorší zabijáci, nejhorší zvířata. Všichni potřebujeme lásku. (Dar vlka)
Howard Allen Frances O'Brien

Odsuzuji tě k živoucí smrti a věčné touze po krvi. (Dracula)
Bram Stoker

Bohové dovolte nám stát se strážci tohoto krásného zámku a až se naplní náš čas, kéž bychom zemřeli ve stejnou chvíli. Celý život jsme spolu žili ve svornosti a věrně jsme spolu stáli při sobě. Ať nikdy nespatřím hrob své ženy a mně ať nikdy nemusí pohřbívat ona.
Eduard Petiška

Chápal, že zemře, když nebude jíst. Ale když jedl, měl pocit, že umírá.
Anthony Doerr

Můžeme být přesvědčeni, že si něco přejeme - třeba celá léta -, dokud víme, že naše přání je nesplnitelné. Jakmile ale najednou stojíme před možností, že se vysněné přání může splnit, pak si přejeme už jen jedno: Kéž bychom si to byli bývali nikdy nepřáli. (Nekonečný příběh)
Michael Ende

A já jsem se zamilovala jako když člověk usíná: pomalu a pak najednou docela.
John Green