Lkova Lkova oblíbené citáty

☰ menu

"Nemáš na sebe něco růžovýho?" zeptal se Dean. Blue se podívala na svoje šortky a triko z maskáčoviny. "Co je na tomhle špatnýho?" - "Nic, pokud plánuješ invazi na Kubu." Blue pokrčila rameny. "Já na módu moc nejsem." - "To je mi překvapení." - "Pokud mě chceš vidět v něčem růžovým, mohla bych si nejspíš půjčit něco od tebe." (Rozený svůdce)
Susan Elizabeth Phillips

"Ethan mi vyprávěl sentimentální historky z tvého dětství a Kevin popsal každý touchdown, který jsi kdy udělal nebo na který jsi jen pomyslel. Jako kdyby mi na tom záleželo! A otec mi vylíčil všechny tvoje studijní úspěchy, což je vážně to poslední, co bych chtěla slyšet!" - Vsadím se, že matka na mě chválu nepěla. "Chvíli mi vykládala o tvých dobročinných aktivitách a pak začala o tom, že jste spolu kdysi skákali panáka, ale rozplakala se a odešla, takže nevím, co se mi tím pokoušela říct." - A Annie? Co ses dozvěděla od ní? "Že jsi zplozenec ďáblův a bude mi bez tebe líp." - Chci jen dítě
Susan Elizabeth Phillips

"Připadám si s tebou jako puberťačka," vyčítala jsem mu, když jsem se oblékala na posezení s bratrem a on pobaveně přehraboval moje pokusy o tagliatelle. "Chvíli mám pocit, že při pohledu na tebe začnu slintat, a pár hodin na to bych tě nejradši praštila." - "To je v pořádku," usmál se. "Jsem na tom úplně stejně." - "Cože?" vyjekla jsem. "Ty? Mě? Praštit? Surovče!" - "Nech toho, nebo ti naplácám tagliatellema!" vyhrožoval rozchechtaně. "A těmahle by to bolelo!" - "Ty jsi hnusák!" (Nebezpečná láska)
Kateřina Petrusová

"Jen když mi konečně řekneš, jak se jmenuješ. A začneš mi tykat." Podrážděně jsem mlaskla a obrátila oči k větvím ořešáku. Prudil jeden! "Fajn," zahučela jsem. "A na matrice to prošlo?" zeptal se. (S hlavou v pejru)
Kateřina Petrusová

Zavolám jí zpátky a povím jí, že na ní kašlu, že kašlu na tu její rodinku, i na to, jestli se její harant až do konce života pořádně nevyspí. Povím jí, že tu větu, kterou jí napsal - Nečekej ode mě, že se budu chovat rozumně -, kdysi napsal i mně, když jsme byli spolu poprvé; napsal mi ji do dopisu, aby mi dal najevo svou nehynoucí vášeň. A dokonce ji ani sám nevymyslel: ukradl ji z knihy Henryho Millera. Všechno, co ta děvka má, je z druhé ruky. Chci vědět, jak se jí to líbí. Chci jí zavolat zpátky a zeptat se jí: Jaké to je, Anno, bydlet v mém domě mezi nábytkem, který jsem kupovala já, spát v mé posteli, kterou jsem s ním celé roky sdílela a krmit dítě u kuchyňského stolu, na kterém mě šoustal?" - Dívka ve vlaku
Paula Hawkins

Všechno mi sebrala a teď mi volá, aby mi sdělila, že ji moje utrpení vyvádí z míry. - Dívka ve vlaku
Paula Hawkins

Je lepší počítat s tím nejhorším, protože pak to může dopadnout buď přesně podle tvých představ, nebo líp. (Nepřítel mého nepřítele)
Kateřina Petrusová

Každá revoluce končí tím, když se nová prasata dostanou ke korytům.
Eric Arthur Blair

...třicátnice, která očividně znala pouze dvě emocionální rozpoložení, Vzteklá a Pořádně nasraná...
Stephen King

Teď je to všude samej kompjútr. A zanedlouho bude mít každej svůj vlastní. I tříletý děcka budou mít počítače. A všichni budou o všech všechno vědět dřív než je potkají, takže proč by se s nimi setkávali. Nikdo se s nikým nebude chtít už nikdy vidět a ze všech budou samotáři tak jako já. (Tahle vlajka nevlaje s láskou - Tvrdej chleba)
Charles Bukowski

Někdy mám pocit, že všichni žijeme v nějakým filmu. Víme, co říkat, kam jít, jak se chovat, akorát tu není žádná kamera. Ale nikdy se z toho filmu nedostaneme. A je to mizernej film.
Charles Bukowski

Nejlepší lidi jsou ti, které nikdy nepotkáte.
Charles Bukowski

Nejlepší člověk je ten, který mě obdaří svou nepřítomností.
Charles Bukowski

Láska je druh předsudku. Máš ráda to, co potřebuješ, z čeho máš dobrej pocit, co je vhodný. Jak můžeš říct, že miluješ jednoho člověka, když jsou na světě tisíce lidí, který bys milovala víc, kdybys je někdy potkala? Jenomže je nikdy nepotkáš.Jasně. Proto děláme to, co je v našich silách...
Charles Bukowski

Láska je dobrá pro ty, co jsou schopni zvládnout to psychický přetížení. Je to jako když se snažíš přenýst plnou popelnici na zádech přes valící se řeku chcanek..
Charles Bukowski

Když láska stane se příkazem, nenávist může se stát potěšením.
Charles Bukowski

Chápal, že zemře, když nebude jíst. Ale když jedl, měl pocit, že umírá.
Anthony Doerr

Když se stane něco špatného, pijete, abyste na to zapomněli; když se přihodí něco dobrého, pijete, abyste to oslavili; a když se nestane nic, pijete, aby se něco stalo.
Charles Bukowski

Člověk je obětí společnosti, která odmítá pochopit jeho duši.
Charles Bukowski

Bydlet na pokoji s člověkem, kterého nade všechno chcete, je jako bydlet s otevřeným ohněm. Neustále vás to k němu táhne. A neustále se odvažujete až příliš blízko. A víte, že neděláte dobře - že z toho nic dobrého nekouká - že z toho nikdy absolutně nic nebude. Ale děláte to přesto dál. A pak... No co asi. Pak se spálíte.
Rainbow Rowell