hystericwidow hystericwidow oblíbené citáty

☰ menu

Budoucnost je kapitalistický konstrukt.
Tom Hodgkinson

Uprostřed zimy jsem v sobě objevil věčné léto.
Albert Camus

Lidi, jediní opravdoví lidi, co znám, jsou blázni, blázni do života, ukecaní blázni, cvoci k spasení, ti, kteří chtějí mít všechno - a hned!, kteří nikdy nezívají a neříkají věci-co-se-sluší, ale hoří, hoří, hoří jako ta báječná rachejtle, co se rozprskne a vystřelí tisíce pavoučích noh proti hvězdám, jen namodralá světluška zůstane uprostřed a všichni vzdychnou "Jůůů!".
Jack Kerouac

Doba není pro žádný podnik nikdy dokonale příznivá a kdo chce čekat, až se sejdou všechny příznivé okolnosti, ten ať nic nepodniká, sice tak učiní nejčastěji jen ke své škodě.
Niccolò Machiavelli

Moudrý muž nemůže stát v slově, je-li mu to na škodu a jestliže pominuly okolnosti, za nichž je dal. Kdyby všichni lidé byli čestní, moje rada by byla špatná. Ale protože nejsou a sami dané slovo neplní, rozumný panovník je nemůže dodržet: Byl by sám proti sobě.
Niccolò Machiavelli

Moudrý muž si má počínat jako zručný lukostřelec: aby zasáhl příliš vzdálený cíl, namíří raději mnohem výš, nikoli však proto, aby šíp vyletěl vysoko, nýbrž proto, aby vyšším zaměřením spíše zasáhl zvolený cíl.
Niccolò Machiavelli

Jestliže nejste schopni nikoho naštvat, nemá cenu pouštět se do psaní.
Kingsley Amis

Ten, jehož tvář nezáří, nikdy se nestane hvězdou.
William Blake

Všechno, co nám věnovali bozi, nám přinese jen utrpení, hrozné utrpení.
Oscar Wilde

Člověk nemusí čelit příšeře schované pod postelí nebo v koutě, pokud nikdy v ložnici nerozsvítí,
Stephen King

Kdo zápasí s nestvůrami, ať se má na pozoru, aby se přitom nestal nestvůrou. A hledíš-li dlouho do propasti, vhlédne pak propast i do tebe.
Friedrich Nietzsche