HSmolík HSmolík oblíbené citáty

☰ menu

Většina autorů, který znám, prohlašuje tu kreténskou věc - mám rád, když je napsáno, ale nemám rád psaní, je to těžká práce... No to jdi do prdele. Nemáš rád těžkou práci? Tak prodávej čluny nebo něco. Jasně, že je to těžká práce, kdyby to bylo lehký, dělá to každej. A čím líp to děláš, tím těžší to je. Má to být těžký. Těžký nemá být jednoduchý.
Harlan Ellison

Nemáte právo na svůj názor. Máte právo na svůj informovaný názor. Nikdo nemá právo být neznalým.
Harlan Ellison

Čeština je krásná řeč. Ona má obrovskou plejádu slov pro obyčejný věci. Třeba kulaťoučké jablíčko. To neřeknete jinou řečí. Angličan musí říct “a litte round apple“, malé kulaté jablko…. Tomu přece chybí barva i vůně.
Jan Werich

Když se se spisovatelem setkáš, není to moc dobrá zkušenost. Obvykle, když zrovna neskládají báseň, jsou to spíš zlé, vystrašené a nepřátelské veverky. Mnohem raději si povykládám s instalatérém nad sklenicí piva než s básníkem. Instalatérovi něco povíte a on vám odpoví. Básník nebo tvůrčí osobnost si obvykle melou svou. Něco se mi na nich nelíbí. K čertu, asi jsem úplně stejný, ale nevšímám si toho tolik, jako když to vidím na druhých.
Charles Bukowski

Každá ženská je jiná. V podstatě jsou kombinací toho nejlepšího a toho nejhoršího - kouzelnýho i příšernýho. Stejně jsem ale šťastnej, že existujou.
Charles Bukowski

Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí!
Václav Havel

Lidi dobře poznáš teprve tehdy, až se s nimi pořádně pohádáš. Až potom můžeš posoudit jejich charakter!
Anne Frank

Svět patří těm, co se neposerou.
Charles Bukowski

Smutné je, že hlupáci jsou tak sebejistí a lidé moudří tak plni pochybností.
Bertrand Russell

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin