Gambit12 Gambit12 oblíbené citáty

☰ menu

Neupírám socialistům jejich právo na vymýšlení sociálních konstrukcí, na jejich propagaci, obhajobu a na jejich zkoušení na sobě samých na své vlastní riziko. Upírám jim ale jejich právo na vnucování těchto projektů prostřednictvím zákona – mocí – a na to, aby nás nutili platit jim na ně prostřednictvím daní.
Frédéric Bastiat

Existuje jen jeden rozdíl mezi špatnou a dobrou ekonomií: špatná se omezí jen na viditelný užitek, kdežto dobrá ekonomie bere do úvahy i ty účinky, které nejsou vidět a které musejí být pouze předvídány.
Frédéric Bastiat

Odpůrci svobody jsou zejména intelektuálové a obchodníci. Ti první proto, že chtějí svobodu pro sebe, ale nepřejí ji ostatním, a ti druzí proto, že chtějí volný trh pro své konkurenty, ale ne pro sebe
Milton Friedman

Každé hledání začíná štěstím začátečníka. A vždycky končí zkouškou dobyvatele "Alchymista"
Paulo Coelho

Tome, nedej se od nikoho vodit za nos. Všechno se musí brát osobně, i ten sebenepatrnější obchod. Každou ze zhovadilostí, co každý člověk za každičký den svého života dostane naservírovanou je třeba brát osobně. Pravda, říká se tomu obchod. Prosím. Jenže ve skutečnosti je to zatraceně osobní záležitost. (Kmotr)
Mario Puzo

Jsou zloději, které zákon netrestá, třebaže kradou člověku to nejcennější: čas.
Napoleon I. Bonaparte

Dějiny ke mně budou laskavé, protože je hodlám napsat sám.
Winston S. Churchill

„Strom svobody musí být čas od času osvěžen krví vlastenců a tyranů.“
Thomas Jefferson

Za celý svůj život jsem se nesetkal s blbějším a závistivějším stvořením, než je český novinář.
Miloš Zeman

"Stát má jednu jedinou pravomoc - zatočit s tím, kdo překročí zákon. Jenže když není dost pachatelů, musí si nějaké obstarat. A tak začne stavět mimo zákon kde co, až už není možné normálně žít, aniž by se člověk proti něčemu neprovinil. Národ poctivců není nikomu k užitku. Z takového nic nekouká. Stačí ale schválit pár zákonů, které nelze ani dodržovat, ani vymáhat, ani objektivně vykládat, a rázem máme národ provinilců. A těm už vládnout lze."
Alisa Zinovjevna Rosenbaum

a jako nejdůležitější, uvědomit si, že intervence Západu do záležitostí jiné civilizace je v multicivilizačním světě pravděpodobně tím nejnebezpečnějším zdrojem nestability a potenciálního globálního konfliktu. (Střet civilizací)
Samuel Phillips Huntington

V moderním světě se ovšem jednoduchost prosazuje obtížně, neboť odporuje myšlení jisté sorty lidí, kteří upřednostňují komplikovaná řešení, aby ospravedlnili existenci své profese. (Antifragilita)
Nassim Nicholas Taleb

Lidé, kteří jen řeční, aniž by slova doprovodili činy, nehráli nikdy ve společnosti takovou roli jako dnes. (Antifragilita)
Nassim Nicholas Taleb

Znáš-li nepřítele i sám sebe, můžeš bez obav svést sto bitev. Pokud znáš sebe, ale nikoliv nepřítele, jednou vyhraješ a podruhé prohraješ. Jestliže neznáš ani sebe ani nepřítele, prohraješ v každé bitvě.
Sun-c'

Jak je možné, že se mládež (a zejména její ženská část) nesetká s křesťanstvím? Jak by mohla, když etablované církve jako anglikánská, švédská, německá luteránská a mnohé jiné dávno ztratily svůj misijní zápal, někdy i samu víru, a staly se posvěcenou troubou levicové politiky. Nabízejí školení v různorodosti a pomocné sociální programy. Jednoznačně podporují politiku otevřených hranic, ale velmi obezřetně se staví k Písmu, které kdysi hlásaly světu.
Douglas Murray

Je paradoxní, že jediná civilizace na světě, jež umožnila, aby byly oslavovány všechny kultury, nesmí být sama chválena a v rámci smíšené společnosti se má potlačovat.
Douglas Murray

O sudetské otázce jsme s bavorským premiérem hovořili přesně 38 sekund.
Václav Klaus

Měníme systém, ne lidi.
Václav Klaus

Liberalismus si zprivatizovala a pro své politické cíle zdeformovala levice a obrátila jej proti svobodě, proti demokracii.
Václav Klaus

" Dělá - li soupeř chybu, netřeba ho rušit."
Napoleon I. Bonaparte