BlueIvy BlueIvy oblíbené citáty

☰ menu

"Žádám vás, abyste šla životem po mém boku – abyste byla druhou polovinou mé bytosti." (Jana Eyrová)
Charlotte Brontë

Když si zlámeš vaz, když nemáš co jíst, když ti hoří dům, tak to je problém. Všechno ostatní je nepohodlí. Život je nepohodlný. Život je hrbolatý. Nauč se rozlišovat mezi nepohodlím a skutečnými problémy. Dožiješ se vyššího věku. Ano, život je hrbolatý. Ale hrbolek na silnici a hrbolek v prsu, to není totéž. Člověk by se to měl naučit rozlišovat.
Robert Fulghum

Paměť je výsadou blbých. Chytrý nemá čas si pamatovat, chytrý musí vymýšlet.
Jan Werich

Když mi bylo pět, maminka mi řekla, že klíčem k životu je štěstí. Když jsem přišel do školy, zeptali se mě, co chci být, až vyrostu. Napsal jsem "šťastný". Řekli mi, že nerozumím zadání. Já jim řekl, že oni nerozumí životu.
John Lennon

"Může člověk vůbec být statečný, když má z něčeho strach?" "To je jediná chvíle, kdy může být statečný."
George R. R. Martin

Smutné je, že hlupáci jsou tak sebejistí a lidé moudří tak plni pochybností.
Bertrand Russell

Až teprve naše společná láska mi ukázala co je v životě důležité. Teď vím, že štěstí je jen poloviční, když se o něj nemáš s kým dělit, a že smutek je dvojnásobný, když Ti z něj nemá kdo pomoci. S Tebou jsem poznal, co to znamená opravdu milovat a jaké to je, když je moje láska opětována...
William Shakespeare

Monstra jsou skutečná a duchové také. Žijí uvnitř nás a někdy vyhrávají.
Stephen King

Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt.
Robert Fulghum