zpychova zpychova komentáře u knih

☰ menu

Já, Claudius Já, Claudius Robert Graves

naprosto skvělá kniha, přečteno velmi rychle. Poutavé, nadčasové. Doroučuji i Caludius bůh a jeho žena Messalina.

06.10.2021 5 z 5


Moje sváteční pečení Moje sváteční pečení Josef Maršálek

dostala jsem knížku k Vánocům a mnohokrát mi od té doby přišla vhod! Recepty jsou skvělé, přehledné, navíc neotřelé;) pan Maršálka mám ráda a ráda jeho kuchařku doporučuji!

06.10.2021 5 z 5


Voda Voda Laura Purdie Salas

Líbí se mi celá tato série, super dárek pro malé děti :) ráda bych ještě sérii viděla rozšířenou, Lísteka Kámen jsou také perfektní!

04.10.2021 5 z 5


Kámen Kámen Laura Purdie Salas

Knížka Kámen (společně s Vodou a Lístkem) je ideální pro malé čtenáře. Líbí se mi část ke konci, kdy je text souvislejší, krásné jsou také ilustrace.

04.10.2021 5 z 5


Lístek Lístek Laura Purdie Salas

Knížka Lístek (společně s Vodou a Kamenem) je perfektní dárek pro nejmenší, pokud je chcete uvést do světa knih a ilustrací, zároveň aby si ze čtení (či předčítání) něco odnesli. :)

04.10.2021 5 z 5


Lidé Lidé Matt Haig

Přesně jak bylo zmíněno v komentářích - oddechovka, ale k zamyšlení. Tento nevšední a zajímavý příběh ,,o lidech'' se M. Haggovi opravdu povedl! Těším se na jeho další knihy :)

04.10.2021 4 z 5


Pravomil aneb Ohlušující promlčení Pravomil aneb Ohlušující promlčení Petr Stančík

Od Petra Stančíka jsem četla již několik knih, jeho styl psaní mám ráda. Pravomil mi bohužel přišel už trochu překombinovaný (jak bylo zmíněno v jiném komentáři např. scéna s Kennedym). Všimla jsem si opakujících se drobností (obraty, jména ..) např. z Andělího vejce, což nehodnotím kriticky, rozumím, že to patří ke stylu psaní. Přesto jsem knihu dočetla a docela se mi líbila.

04.10.2021 3 z 5


Mlýn na mumie Mlýn na mumie Petr Stančík

Mlýn na mumie byla první knížka, kterou jsem od Petra Stančíka četla. Jeho styl psaní mě tak zaujal, že jsem okamžitě běžela pro Andělí vejce a Nulorožce. Humorné a originální čtení. Vřele doporučuji!

04.10.2021 5 z 5


Nenechám tě odejít Nenechám tě odejít Chevy Stevens (p)

V tomto románu mě opravdu mrazily scény s Andewem. Oceňuji, že se Lindsey dokázala oprostit od minulosti a nechat za sebou minulý život - bohužel pouze do doby, kdy je Andrew propuštěn z vězení. Ještě působivějším se román stává postavou dcery Sophie. Knihu doporučuji, udržela mě v napětí!

21.09.2021 4 z 5


Ohnivé květy Ohnivé květy Susan Meissner

Ohnivé květy mě velice zaujaly tématem 11. září, na zpracování této události jsem byla hodně zvědavá. Provázání silných příběhů Clary a Taryn - Clary z roku 1911 a Taryn o sto let později - pomocí šálu s aksamitníky je poznávacím znamením této knihy. Ačkoliv se obě posatvy musejí vyrovnat se ztrátami a strastmi, je to takové křehké, laskavé čtení. Ideální knížka na dovolenou nebo na večer v křesle pod dekou :)

21.09.2021 4 z 5


Než jsme se odcizili Než jsme se odcizili Renée Carlino

Krásný, svižně se odvíjející romantický příběh. Může to znít jako klišé - sympatické postavy Grace a Matt, laskavé vyprávění, milostné scény. Procítěný příběh, který se mi četl velmi snadno :) těším se na další knihy Renée Carlino!

27.08.2021 4 z 5


Bojovnice za lásku Bojovnice za lásku Glennon Doyle

Silný příběh ženy, která k sobě našla cestu i přes četné problémy. Hledá sílu sama v sobě, i když se upíná v průběhu knihy k Bohu (což bych neřekla, že by nějaké čtenáře mělo odradit). Řeší rodinné a manželské problémy, vztah ke svému tělu a svému nitru. Je vidět, že si autorka prošla během knihy změnou jako románový hrdina. Jde vlastně o příběh rozechvělé bojovnice :)

27.08.2021 4 z 5