yellow713 yellow713 komentáře u knih

☰ menu

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

bohužel, s touto knihou jsem se zrovna nenašla. Začala jsem ji číst s nadšením, vzhledem k tomu jak velký hit to je, ale nakonec pro mě byla spíš zklamáním. Nemůžu si pocit, prostě jsem v ní nemohla najít žádný hlubší význam, nebo jakýkoliv smysl. Četla jsem pouze možná místy zajímavý příběh a to bylo vše. Čtení takového příběhu pro mě bylo ztrátou času.

25.08.2023 1 z 5


Černý kocour a jiné hororové povídky Černý kocour a jiné hororové povídky Edgar Allan Poe

Ten pocit, který mi vždy po dočtení povídky zůstal v břiše… Asi znamení, že jsou napsané opravdu dobře

08.10.2022 4 z 5


Všechno špatně aneb Vládni, Británie! Všechno špatně aneb Vládni, Británie! Colin Greenland

I přesto, že kniha celkově není jedna z nejlepších, získala si mě a uchvátila způsobem jakým je napsaná, volbou slov tak, že jsem se dokázala potopit hluboko do hlubin příběhu a vše vidět krásně živě a cítit emoce, honící se hlavami postav.

28.09.2022 3 z 5


Hunger Games 1–3 (box) Hunger Games 1–3 (box) Suzanne Collins

Romantiku si moc neužívám, ale v téhle sérii je krásně vyvážená akčním příběhem, takže i když je jí tam dost, vlastně mi ani nevadila.
Ale dívat se na filmy je ztráta času. Já jsem měla problém dokoukat první díl a na další mě přešla chuť

24.08.2022 4 z 5


Noční hlídka Noční hlídka Terry Pratchett

Jako vždy, naprosto geniální. Chybělo více dějových linií najednou, což je u Pratchetta docela časté, ale mně vlastně to docela vyhovovalo:)

24.08.2022 5 z 5


Násobky sedmi Násobky sedmi Holly Goldberg Sloan

Krásná uklidňující knížka. Přečetla jsem několikrát.

29.07.2022 5 z 5


Balada o Januškovi Balada o Januškovi Slawomir Lubinski

Když jsem knihu brala ze skříně, moc naděje jsem ji nedávala, ale začetla jsem se hned na první stránce. Příběh je napsán velmi čtivě, i když by leckdo mohl říct, že se tam nic moc neděje. Celé mi to taky připadalo velmi autentické, jakoby mi to zrovna sama Geňa vyprávěla. V knize je krásně vidět tehdejší život a rozdíly ve společenských vrstvách a s dnešní dobou.

29.07.2022 5 z 5


Utrpení mladého Werthera Utrpení mladého Werthera Johann Wolfgang Goethe

Knihu jsem si vybrala z povinné četby a nebavila mě tak moc, že čtení sto padesáti stran se natáhlo na několik týdnů. Na ději a způsobu psaní mě nic moc neuchvátilo. Ovšem Radost mi přinesla asi sto třicátá stránka, kde přestává být příběh psaný stylem dopisů, ale vyprávění přebírá jakási třetí osoba. To už bylo jiné kafe. Zbytek knihy jsem zhltla cestou do školy. Kdyby byl stejným způsobem napsán i zbytek knihy, pravděpodobně bych ji mohla zařadit mezi mé oblíbené.

15.07.2022 3 z 5