xkarla xkarla komentáře u knih

☰ menu

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

No, na to, že jsem si v první polovině myslela, že je to jedna z těch vycpávkových knih v sérii, tak to byla ke konci pořádná (emocionální) jízda a hodně to u mě knížce zvedlo hodnocení! Ale uznávám, že to občas bylo dost přitažené za vlasy :D

08.12.2023 4 z 5


Recept na lásku Recept na lásku Jarrett Melendez

Taková milá zábavná jednohubka! Ani by mi nevadilo, kdyby byla knížka delší, postavy jsem si fakt oblíbila.

01.12.2023 4 z 5


Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

V první polovině knihy jsem se vůbec nemohla začíst, pak se to zlepšilo a chytlo mě to, měla jsem velké očekávání, jak se to rozuzlí. Jenže mě konec a celý plot twist zklamal. Smysl to asi dává, ale říkala jsem si jen To jako vážně?!.. Takových protočených panenek ve mě vyvolalo jen u málo knih A teda Theo mě vůbec nebavil, ani v té druhé polovině. Thriller to ale asi nebude špatný, jen jsme si nesedli :)

15.06.2023 3 z 5


To jediné, co na světě zbývá To jediné, co na světě zbývá Erik J. Brown

Tahle queer romance byla tak milá a tak postapokalyptická! A vtipná, a přitom ne hloupá Knížka navíc skvěle vykresluje postapo společnost.
Všichni máme nějaké tajemství, nějaké je trapné, nějaké děsivé, a nějaké není tak děsivé jak si sami možná myslíme

24.05.2023 4 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Jeřáb? VÁŽNĚ?! Proč??!! Chtěla jsem mu dát šanci v českém překladu, ale já ho jako Jeřába nedokázala brát vážně, takže jsem nakonec knížku (a asi celou sérii) dočetla v AJ..
Zprvu jsem se nemohla vůbec začíst a bavil mě v podstatě jen děj Celaeny a Rowana (Jeřába), ale druhá půlka byla pecka, která začátek (téměř) vyvážila! Zatím nevím, co si myslet o Manon, která mě moc nebaví, ale cítím velký potenciál k zlepšení :) S čtením jsem cítila všechny pocity - smutek, bezmoc, strach, vztek, ale i nádhernou náklonnost a loajálnost. Těším se, kam se příběh vyvine dál!

31.01.2023 4 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Knížku jsem měla doma už dlouho, a mezitím jsem zapomněla, o čem že série je. Odkládala jsem jí hlavně kvůli délce série, ale konečně jsem se na ní vrhla a byla příjemně překvapená. Děj knížky mě bavil a uteklo to velmi rychle. Takže pokud jste se stejně jako já zalekli celé série, nebojte, čte se to samo a děj je napínavý, že knížku nebudete chtít odložit :) Celaena je prototyp badass hrdinky, což mě nikdy nezklame. Postavy i děj mají i hlubší vrstvy, to se občas u YA fantasy nepovede, takže jsem s prvním dílem spokojená a těším se na pokračování :)

14.01.2023 4 z 5