Wisty Wisty komentáře u knih

☰ menu

Poupátka Poupátka Hana Lehečková

Spousta lidí mi říkala, že si tuhle knihu koupila. Příběh byl tak čtivý, pravdivý a mrazivý, že jsem chvílemi cítila neskutečnou zlost a dělalo se mi špatně. Jsem ráda, že knihu nevlastním - při pohledu na ni bych si příběh musela vždycky připomínat.

21.03.2022 5 z 5


Mlčení mužů Mlčení mužů Josef Bouček

Kniha se mi velmi líbila, možná i dost proto, že jsem o ní předem nic nevěděla. Přečetla jsem ji takřka jedním dechem, jelikož mě již od začátku neúprosně vtahovala do děje a zajímalo mě, co se stane dál. Samozřejmě nesmím zapomenout zmínit překrásné ilustrace, kterých je bohužel málo. Osobně mě konec knihy trochu zklamal, ale jinak ji vřele doporučuji.

07.03.2021 5 z 5


Čalouník Čalouník Tomáš Přidal

Tomáš Přidal je jeden z mých nejoblíbenějších autorů. Je téměř nepopsatelné jakým způsobem spojuje realitu a vlastní fantazii tak, že zrak přechází. Z jedné věci se posuneme úplně jinam neuvěřitelnou rychlostí a přesto spolu stále geniálně souvisí. Tahle kniha prostě zalézá pod kůži a nutí vás přemýšlet o tom, co tím autor přesně zamýšlel - stejně jako proč
chlápek přijde do obchodu s botama
a začne žvýkat tenisku.

16.02.2021 5 z 5


Zdivočelé pohádky Zdivočelé pohádky Roald Dahl

Nesmírně vtipná kniha s nádhernými ilustracemi skvěle doplňující děj. Pohádky jsou veršované a mají správný "říz," takže jsou určitě vhodné i pro dospělé, kteří se společně s dětmi hodně nasmějí.

16.02.2021 5 z 5


Černooká Černooká Anna Musilová

Dlouho mi trvalo, než jsem se Černookou prokousala. Kniha mě zpočátku moc nebavila a to ani, když už jsem byla v půli. Ačkoli chybí děj, autorce se podařilo mistrně popsat vnitřní svět mladé a smrtí ztrápené dívky. Z konce jsem byla šokovaná a nadšená, bohužel spád kniha bere až v posledních 70-ti stranách.

11.10.2019 3 z 5


Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Velmi intimní sbírka zajímavých básní. Líbí se mi autorčin osobitý a upřímný styl. Píše o světě takovém, jak ho doopravdy a poeticky vidí, to ji dělá výjimečnou.

05.10.2019 4 z 5


Birthday Girl Birthday Girl Haruki Murakami

Haruki Murakami je označován za jednoho z těch nejlepších autorů. Já jsem mu bohužel ještě nepřišla na chuť a ani Birthday Girl mi ji nespravila. Novela je nepochybně zajímavá, ale nemá téměř žádný děj, pointu ani napětí. Po přečtení knihy mám pocit, že jsem ji vůbec nemusela číst, jednoduše mě nikam neposunula.
To, co ale na knize doporučuji, jsou nádherné červené ilustrace od Kat Menschik, které dodávají knize na vizuální zajímavosti a kráse.

04.10.2019 3 z 5


Koláčky a spiklenci Koláčky a spiklenci Theo Addair (p)

Kniha mě náramně bavila. Postavy jsou neuvěřitelně vtipné a sympatické. Vypravěčský styl je odlehčený, ale zároveň se dozvíme i něco ze složitého myšlení a prožívání postav. Skvělá návaznost na Muffin a čaj. Tuhle knihu prostě miluji!

28.09.2019 5 z 5