vypravecka. vypravecka. komentáře u knih

☰ menu

Zmije a křídla noci Zmije a křídla noci Carissa Broadbent

Knížka mě podle anotace hned zaujala. Hlavní hrdinkou je lidská dívka, která vyrůstá v říši upírů, kteří by ji mohli kdykoliv připravit o život, ale to si snad nikdo nedovolí, protože jejím adoptivním otcem je král říše upírů. Není to žádný milující otec, spíš muž, který ji učí jak přežít a připravuje ji na turnaj, který ji má změnit život.

Četla jsem, že kniha je pro dospělé a s tím bych doopravdy souhlasila, protože těch krvavých scén bylo na můj vkus vážně mnoho, až mi to vraždění nedávalo vůbec smysl. To bylo brutální.

Ale Hlavní hrdinka Oraya mě hodně bavila, drsná holka, která chce přežít, která musí bojovat. Rozhodně má můj obdiv, za to, že se pustila na první pohled do nerovného souboje s upíry, jakožto lidská dívka.
Raihn byl aspoň ze začátku takový nemastný, neslaný. Byl mužem, který skrýval své úmysly a a já jsem nevěděla, co si o něm myslet nebo kam se bude příběh vyvíjet. Romantiky bych snesla i více.

Jednotlivé úkoly, které museli soutěžící plnit, byly občas takové zmatené a špatně jsem se v nich orientovala, ale konec ten nakonec předčil má očekávání. Byl super! Knihu byl přirovnala k Hunger games! První díl skončil dost otevřeně, tak jsem na pokračování zvědavá!

Za knihu děkuji #humbookblogeri, @humbook, #spoluprace

20.02.2024 4 z 5


Tajemství domu Thornů Tajemství domu Thornů Margaret Rogerson

(SPOILER) Pořadatelem letošního plesu se má stát Nathaniel, který tím není vůbec nadšený a všemožně tento plán bojkotuje. Ale to není jeho největší problém.
Dům, ve kterém se on a jeho přátelé nachází je uvěznil a ochranný štít pracuje proti nim. Tak se společně se všemi obyvateli domu snaží nalézt řešení, jak z toho zpropadeného domu ven.

Tato krátká novela s krásnou obálkou má asi jen 200 stránek, ale to ji vůbec neubírá na kráse. Celá kniha je zaměřena především na vztah Elizabeth a Nathaniela. Celá zápletka je nakonec krásný romantický příběh se spoustou čarovných a zábavných prvků. Ani chvilku jsem se nenudila, protože příběh měl pořád co nabídnout. Je to takové sladké pohlazení po duši!

Za knihu děkuji @humbook #humbookblogeri

22.11.2023 5 z 5


Knihomolové Knihomolové Emily Henry

(SPOILER) Autorka u nás vydala už několik knížek a tohle je první, která se mi dostala do ruky. Začátek mi připomínal americkou romantickou komedii, která je plná vtipných situací a přitom je pro ni stěžejní rodina.

Možný SPOILER
Hlavní hrdinka Nora je ve svém oboru vyhledávaná literární agentka. Je cílevědomá, neústupná, jde si tvrdě za svým a v práci se jí vážně daří. Jen ta osobní rovina značně pokulhává. Nora je taková holka od vedle, která má na chlapy fakt smůlu. Vždycky ji všichni opustí a ona zůstane sama.

Nora hledá redaktora pro nový román, který zastupuje. Knihu nabídne Charliemu, ten ji, ale odmítne. Jenže z knihy se nakonec stane hit a Nora z toho má škodolibou radost!

Nory mladší sestra, která je potřetí těhotná dostane bláznivý nápad. Ještě než porodí, chce odjet na dovolenou. Její vytoužený odpočinek je zavede do malého městečka v Severní Karolíně, které je předlohou knihy, na které Nora pracovala. Jenže místo vytouženého klidu, Nora opět narazí na Charlieho :)
A ta správná zábava může začít!

V knize se mi velmi líbil vztah Nory a její sestry. Společně tvořily skvělou dvojku, i když někdy to nebylo všechno zalité sluncem, ale měly k sobě blízko, vyrůstaly spolu a byly si vzájemnou oporou. Některé okamžiky mě dojímaly. A navíc Charlie byl božan! Trochu zachmuřený, mrznout, ale bavil mě.

Knížku jsem začala číst už doma a dočetla jsem ji na pláži. Je to milé, hravé čtení, přesně takové, které na dovolenou patří.

20.08.2023 5 z 5


Habibi Habibi Baja Dolce

Hlavní hrdinka Cassie studuje poslední ročník na vysoké škole. Když ji osloví známé vydavatelství a nabídne jí pomoc s jejím rukopisem, který by mohl obstát v prestižní literární soutěži, nezaváhá. Cassie je po právu nadšená, protože psaní je její vášeň.
Na starost ji dostane redaktor, který úplně jako redaktor nevypadá a rozhodně se ani tak nechová!
Vysoký, potetovaný, hříšně přitažlivý a především arogantní mužský, který si rozhodně při hodnocení jejího díla nebere žádné servítky! Pro Harryho je její kniha jen odpad. Nejen proto se rozhodne, že Cassie zasvětí do svého temného, zhýralého světa, který je nahony vzdálený tomu, co zná. A ukáže jí svobodu, rozkoš, vášeň, touhu a nechá ji okusit všechna tajemství, aby o tom mohla psát

Děsivě podmanivý Harry - přes den redaktor v nakladatelství, v noci bezcitný chlap, který jen bere, ale na oplátku nedává vůbec nic. Každá by ho chtěla polapit, ale jeho srdce je jako kus ledu, které nikdy neroztaje. Jediný, komu se to může podařit je právě Cassie, která se mu pomalu dostává pod kůži.

Harry je naprosto boží postava! Zbožňuju temné padouchy, které na kolena nakonec stejně srazí pouze osudová žena.

Cassie je bezstarostná veselá holka s touhou vyzkoušet všechno co ji Harry nabízí. Jenže takhle naivní holka se pomalu mění v sebevědomou ženu, která ví co chce a nebojí si to vzít. Jejich vztah jsem si vážně užila!

30.05.2023 5 z 5