Viva98 Viva98 komentáře u knih

☰ menu

Zatracená láska Zatracená láska Tess M. Puffrová

Jako celek se mi kniha moc líbila. Jasně, bylo to klišé, ale přesto mě kniha něčím zaujala a já se jí nemohla nabažit. Kniha byla opravdu čtivě a poutavě napsána. Někdy mě sice hlavní hrdinka štvala svou nerozhodností typu ,,Chci Maddoxe, nechci Maddoxe" a přišlo mi, že vlastně ani žádný pořádný důvod proč s Maddoxem nebýt nemá. Taky jsem tak trochu nepochopila hlavní důvod jejich rozchodu. Jasně, Maddox mírně vybuchl ale rozhodně to nebylo v takové míře, aby to vedlo k rozchodu. Prostě, v jednu chvíli Maddox chtěl, aby Anna odešla s ním, a v té druhé už Anna brečí, a říká mu, že je konec. No a poslední, mnou docela nepochopenou věcí v knize, byl Annin až přehnaný odpor k dotekům. Jasný, chápu, že ji otec držel zkrátka, ale to, jak se vyhýbala jakýmkoli Maddoxovu doteku, nebo jak vyváděla, když se ji přece jen trochu dotkl, jsem fakt nechápala. Přesto nechci vypadat, jako by se mi kniha nelíbila, právě naopak. Líbila se mi, opravdu. Zezačátku jsem měla opravdu problém s tím, že vlastně ta samá kapitola je napsaná vždy z obou pohledů, ale velice jsem si na to zvykla a troufám si říct, že se mi to i líbilo, jak jsme se mohli na každou situaci podívat z obou pohledů. A třeba, zatímco z Annina pohledu Maddoxovo chování vypadalo ,,TAK", z jeho pohledu jsme pochopili, že to myslel jinak. Jejich vztah byl celkově popsán moc hezky, líbilo se mi, jak se láska mezi nimi pomalu vyvíjela. Taky vedlejší zápletka stalkera byla fajn, a já až do poslední chvíle nevěděla o koho jde. Takže celkově se mi kniha vážně líbila a má ode mě 4 hvězdičky.

03.08.2021 4 z 5


Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Kniha mě tak jako první díl nezklamala. Naprostá pecka! Knihu jsem si moc užila, děj byl zajímavý, nepředvídatelný a plný "wow" chvilek. Styl, kterým je napsaná je neuvěřitelně čtiví. S hlavními postavami se velice snadno sžije a nejvíc na knize miluju to prostředí! Taky zbožňuju to, jak nedokážu odhadnout, co se v knize stane. Vždy si myslím, že se asi stane TO a ono se stane úplný opak! Kniha patří k mým nejoblíbenějším a už se nemůžu dočkat na další díly.

04.07.2021 5 z 5


Dlouhý pochod Dlouhý pochod Stephen King

Tohle byla moje první kniha od Kinga. Dlouho jsem přemýšlela, kterou knihu si od něj přečíst a nakonec jsem sáhla po Dlouhém pochodu, a nelituju toho! Ze začátku jsem měla strach, že mě celá kniha trochu nudná, ale neštěstí tomu tak nebylo. Spíše naopak.
Skupinka kluků, která mi přirostla k srdci, Mušketýři. To, jak jsme odhalovali postupně jejich životní příběhy, jejich největší strach, to bylo úžasný. Také to napětí z toho, kdo vypadne další. A to ani nemluvím o psychické stránce, která se u Chodců po čas pochodu měnila. Za mě naprosto skvělá kniha, u které jsem se popravdě i zasmála a díky své silné empatii i trochu pobrečela...Opravdu doporučuju.

19.11.2020 5 z 5


Inferno Inferno Catherine Doyle

Kniha mě opravdu překvapila. První díl byl...hezký, ale nějak zvlášť mě nezaujal. V prvním díle jsem nedokázala pochopit romantickou linku, prostě mi do příběhu nezapadla. Ale druhý díl byl bomba. Samá akce, zvraty, jedno překvapení za druhým. A taky šokující zvrat v oné romantické lince, který mě opravdu mile překvapil. Druhý díl mě opravdu bavil a nemohu se dočkat, až si předčtu ten závěrečný.

15.11.2020 5 z 5