veslynka veslynka komentáře u knih

☰ menu

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Jednoduchý příběh o pastýři, který opustí své ovce, aby našel poklad. V případě, že nemáte výhrady proti filosofickým vsuvkám, které provází celý příběh, pak mohu rozhodně doporučit přečíst.

19.03.2013 4 z 5


Máj Máj Karel Hynek Mácha

Jak už tu bylo zmíněno, tak neustálé omílání ve škole snad pomalu od první třídy (vím, že to přeháním) vedlo k velké nechuti tuto knihu vůbec otevřít. Ovšem pod tíhou maturitní četby jsem se odhodlala přece jen tuto knihu zařadit mezi mé "přečtené knihy" a přiznávám, že nelituji. Některé pasáže jsem si sice musela přečíst ještě jednou, jelikož jsem jim hned nerozuměla, a i znalosti ze školy o rozboru díla nebyly k zahození.

A teď? Musím souhlasit, je to opravdu krásné a procítěné dílo.

23.02.2013 4 z 5


Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Skvost české poezie, který je chytlavý a přístupný čtenářovi. Nic víc není třeba říct, snad jen doporučuji přečíst. ;-)

13.09.2012 5 z 5


Obecná škola Obecná škola Zdeněk Svěrák

Obecná škola je již klasikou. Film jsem viděla již dávno, ale knihu jsem dostala do ruky až teď. Je psaná lehce a s humorem Z. Svěrákovi vlastním, kterým nám umožňuje si představit jednotlivé momenty v knize popsané. Myslím, že na volný večer je to skvělá knížka. :-)

13.09.2012 5 z 5


Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Tato kniha mne opravdu zaujala, o její chytlavosti svědčí už to, že jsem se od ní nedokázala odtrhnout a přečetla jsem ji za jeden den. Příběhy Kvida z jeho dětství, popis života na prosklené terase a všemožné politické intriky, to jsou věci činící tuto knihu velmi zajímavou. Opravdu doporučuji přečíst. ;-)

29.02.2012 4 z 5