trainmaster trainmaster komentáře u knih

☰ menu

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Pěkný rozjezd ságy Zaklínače. Povídky na sebe moc nenavazují a dávají první náhled, jak se bude Geralt vyvíjet do budoucna.

23.10.2017 4 z 5


Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Příběh je svižný a rychle plyne, škoda jen stejného mustru jako u hypnotizéra a několika školáckých chyb, pramenících z neznalosti autorů (např. obnovování souboru z počítače nebo nutnost zadat PIN pro tísňové volání). Místy i dost neuvěřitelný děj (třeba právě už zmíněný Ossian a sestřelení vrtulníku, ale i lest na záchodcích), bez kterých by příběh byl silnější.

To ale neznamená, že po Keplerovi nesáhnu znova :)

06.01.2015 4 z 5


Třináct měsíců Třináct měsíců David Mitchell

Během dvoudenního čtení (Třináct měsíců se čte samo) jsem se vrátil do svých 12-13-14 let a obdivoval, jak trefně dokáže někdo ten klukovský věk vystihnout.

Ze začátku mi trochu dělalo problémy odlišné kulturní prostředí (pořád si nedokážu představit, že se kluci mezi sebou oslovují jménem i příjmením). Potom už jsem se s Jasonem naprosto sžil, včetně hysterických hádek mezi rodiči, břitkou sestrou, partou "drsňáckých" kluků a divných starých babek.

Vlastně jsem si ani problematiky zadrhávání moc nevšiml, mohla by jít být jakákoli "vada", která vybočuje z řady.

30.12.2014 5 z 5


My tři a já My tři a já Slávek Janoušek

Ačkoli má na začátku Janoušek elán a popisuje příhody chronologicky, v pozdějších částech knížky se prolínají příhody z dětství a z putování a už to nemá takový šmrnc. Možná je to způsobeno tím (jak se v knížce píše), že kdo nenapíše za den aspoň dvě kapitoly, nejde večer do hospody.

Každopádně na přečtení rozhodně doporučuju.

25.11.2014 4 z 5


Bubáci pro všední den Bubáci pro všední den Karel Michal (p)

"Nevíš. Být mrtvý neznamená být lexikon." (z povídky Černá kočka) Tahle hlášku jsme začali používat i doma :)

24.07.2014 4 z 5