tractorred50 tractorred50 komentáře u knih

☰ menu

Co děláme srdcem a myslí? Co děláme srdcem a myslí? Delia Steinberg Guzmán

Hledáte knížku, kterou si dáte na noční stolek nebo do svého odpočívacího duchovního koutku a budete ji s láskou otvírat? Tahle je ideálním adeptem! Plná nádherných pojednání o moudrosti celého světa, lidstva a bytí. A lidské duše. A můžeme se ponořit nejen do moudra autorky, ale i do pocitu, že kvete naše vlastní moudrost a přichází odpovědi na otázky. Z nás.

20.12.2021 5 z 5


Místnost Místnost Jonas Karlsson

Bjorn jde do práce pro úřad, kde dostává podřadné úkoly. Tam objeví tajnou místnost, o které, jak se zdá, ví jen on. Jeho spolupracovníci ho podezřívají, ale on začne věřit, že existuje spiknutí, které ho má držet dál od místnosti. Tento podivný příběh je naprosto strhující a tak zručně napsaný...

16.12.2021 5 z 5


Dianetika: Vývoj vědy Dianetika: Vývoj vědy L. Ron Hubbard

Tato kniha popisuje jak pan Hubbard vlastně dospěl a jak postupoval ve svém výzkumu. Velmi, ale opravdu velmi zajímavá kniha. Vřele všem doporučuji společně s dianetikou. Literatura od pana Hubbarda mi změnila život, vše co ve svých knihách píše jsem si vyzkoušel a mohu tedy potvrdit, že to funguje. Jsem daleko šťastnější člověk než jsem byl před tím.

14.12.2021 5 z 5


Woody Woody David Evanier

Životopisy Woodyho Allena mají tendenci být buď podlézavý a zbožný, nebo zaujatý a odsuzující. „Woody“ od Davida Evaniera není ani jedno. Je to úžasné čtení, skutečný Woody a vše, co spojuje jeho filmy s hlavními okamžiky v jeho životě a nevyhýbá se kontroverzním aspektům filmařské kariéry. Evanier jde hluboko do obvinění ze zneužívání dětí proti Allenovi, analyzuje důkazy a hledá odborníky, jako je slavná prokurátorka pro sexuální zločiny Linda Fairstein a Dorothy Rabinowitzová z Wall Street Journal – přední spisovatelka o indukované sexuální paměti – kvůli důležitému pohledu. Evanier je k Allenovi sympatický, ale tvrdohlavý a objektivní. Woodymu ve "Woodym" nic neprojde. Evanier pronásleduje Allenovy kamarády z dětství a poskytuje nové podrobnosti o jeho dětství, jeho sexuálním životě, jeho vztah k rodičům, jeho vývoji jako uměleci a jeho postoje k judaismu a holocaustu. Evanier citlivě píše o Allenových nejlepších filmech (uvádí 25), ale neváhá vykuchat ty špatné. Ať ho milují, nebo nenávidí, Woody Allen je jedním z nejvýznamnějších amerických filmařů moderní doby a významnou kulturní osobností. David Evanier ho přivádí k životu v této živé, propracované biografii.

13.12.2021 5 z 5


Profesor a šílenec Profesor a šílenec Simon Winchester

První jsem viděl film, který mi doporučil kamarád z vysoké. Později jsem přečetl i knihu, která musím uznat je ještě lepší než film. Fascinující příběh, avšak ne moc známý na to, že Oxfordský slovník angličtiny zná téměř každý. Vřele doporučuji i film, vážně skvělé.
PŘIDÁNO DO ČTENÁŘSKÉ VÝZVY: Kniha, ve které hraje důležitou roli dopis

13.12.2021 5 z 5


Usnadněte si práci - Jak pracovat jednoduše a výkonně Usnadněte si práci - Jak pracovat jednoduše a výkonně Carson Tate

Po přečtení jen prvních několika kapitol už pracuji jinak a produktivněji... V testu jsem skončil jako Prioritizér a Vizualizér. Zároveň jsem od knihy moc nečekal, původně jsem ji koupil manželce, která se o organizaci a celkově produktivitu zajímá. Nakonec jsem ji přečetl já a skončilo to tím, že ji aplikuji. Na to, že jsem si myslel, že něco takového nepotřebuji mi dost pomohla, cítím se méně ve stresu, relaxovaně a organizovaně.

13.12.2021


Za objektivem Za objektivem Laura Magni

Knihu jsem dostal jako dárek a musím říct, že je perfektní pro někoho, kdo miluje fotografii a focení. Nádhera.

13.12.2021 5 z 5