toulkar toulkar komentáře u knih

☰ menu

Loupežník Loupežník Karel Čapek

Nadčasový příběh střetu mladé a starší generace. Má i přes své stáří dondnes co říci. Humornou formou vypráví o vážných věcech, což je doména Karla Čapka byť je to jedno z prvních jeho děl. I přes určitou téměř nepostřehnutelnou syrovost každého vnímavého diváka či čtenáře zaujme.

27.03.2021 5 z 5


Pohádky Karla Čapka Pohádky Karla Čapka Karel Čapek

Kniha pohádek pro malé i velké, která neztratla od svého prvního vydání nic na svém kouzle. Stále si nachází nové čtenáře mezi mladými i staršími. Jsou tak osobité, že bych je jen těžko přirovnal k něčmu podobnému. Kniha je úžasně ilustrována autorovým bratrem Josefem.

27.03.2021 5 z 5


Pohádky Karla Čapka Pohádky Karla Čapka Karel Čapek

Kniha pohádek pro malé i velké, která neztratla od svého prvního vydání nic na svém kouzle. Stále si nachází nové čtenáře mezi mladými i staršími. Jsou tak osobité, že bych je jen těžko přirovnal k něčmu podobnému.

27.03.2021 5 z 5


Putování na dluh Putování na dluh A. C. Nor (p)

Autor se ve své v první části knihy vyznává z lásky k naší zemi. V baladických esejích mistrně popisuje poetickým jazykem krásu míst, která při svém nahodilém putováním zemí navštíví. Čtenář se neubrání probudit svoji fantazii a jakoby se ocitá na místech, která nám autor popisuje. Ve druhé části se čtenář stává spolupoutníkem autorovým po francouzkých městech.
Obě čátásti nás uvedou do doby třicátých let minulého století a mistrně přibližují atmosféru té doby.

05.06.2018


Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Přečetl jsem všechny Nesbovi kniky, tahle se mi jeví jako nejméně povedená. Vnímámám určitou svázanost původním Macbethem.

18.04.2018


Knihvazačství Knihvazačství Ludvík Bradáč

V této knize dovoluje autor nahlédnou do tajů vazby knih ve své době. Kniha je obrazem autorovi erudice.

27.08.2017 5 z 5


Ze života hmyzu Ze života hmyzu Karel Čapek

Úžasné na jevišti i při čtení, dá se to číst několikrát.

07.07.2017 5 z 5


O sobě O sobě Josef Čapek

Poutavé vypravění o o osobě Josefa Čapka a jeho blízkých. Byť složené z jeho fejetonů je nádherně čtivé a velmi vkusně doplněné několika jeho kresbami.

07.07.2017 5 z 5


Lelio Lelio Josef Čapek

Jakýsi jinotaj, uvádějící člověka do jiné až nadčasové sféry. Dá se říci, že až básnicé dílo podané prósou. Tak na mne působylo první čtení toto díla.

06.07.2017 4 z 5


Jak se co dělá Jak se co dělá Karel Čapek

Kdo knihu otevře a začne číst, nebude litovat. Vtipnost a humor, se kterými jsou popisovány věci všedního života nejen zaujmou, ale i pobaví. Doplňující ilustrace Josefa Čapka jsou jako vždy kouzelné. Kniha vás určitě pohltí.

21.06.2017


Jak vzniká divadelní hra a průvodce po zákulisí Jak vzniká divadelní hra a průvodce po zákulisí Karel Čapek

Vtipné dílo, které čtenáře provede zrodem divadelní hry a vším co s tím souvisí nejen pomocí kouzelného textu ale i ilustracemi Josefa Čapka. Určitě se nikdo při čtení nebude nudit.

21.06.2017 4 z 5


Loupežník Loupežník Karel Čapek

Dramatická prvotina Karla Čapka, která která má své počátky v Paříži i částečné ve spoluautorství bratra Josefa. Při čtení asi ne každého strhne, i když mne osobně ano. V divadle Je to vlastně drobet o něčem jiném, hlavně záleží na režiji. V každém případě je to nádherný příběh nespoutaného a lehkomyslné mládí a až přespříliš opatrné rodičovské generace, úzkostlivě chránící to jediné, co jim ještě zbývá.

21.06.2017 5 z 5


Měl jsem psa a kočku Měl jsem psa a kočku Karel Čapek

Sttrhující a při tom velmi uklidňující čtení o tom co Karel Čapek prožíval se svou domací zvířenou. Kniha je napsána s velmi čtivě jako ostaně všechny autorovy knihy a ilustace, kterýmy je vybavena nádherně právě doplňjí popisovaný děj. A psí pohádky, to nemá vadu. Kniha se dá číst několikrát po sobě.

21.06.2017 5 z 5


Pohádky Karla Čapka Pohádky Karla Čapka Karel Čapek

Strhující čtení pro malé i velké čtenáře s kouzelnými ilustracemi autora. Pohádky jsou psané s velkou invencí a vtáhnou každáho milovníka pohádek do děle každého příběho.

21.06.2017 5 z 5