Tayliee Tayliee komentáře u knih

☰ menu

Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

Kniha má (na mě) velmi dlouhé kapitoly.
Tento YA příběh byl někdy trochu zdlouhavý a ke konci už jsem chtěla mít dočteno. Politika tam prostě je. Musí se s tím při vybírání počítat. Několikrát se ale u knihy zasmějete a “zakřeníte“. Stojí tedy za přečtení? Meh-

16.02.2024 3 z 5


Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Piper Kerman

Bohužel jsem před přečtením viděla seriál, čímž jsem z knihy byla dosti zklamaná. Bylo to takové... Nijaké. Nějaký příběh tam je, ovšem na knihu, potažmo na seriál je prostě slabý. Seriál pobaví, kniha zklame.

23.07.2023 3 z 5


Ztracený svět v podzemí Ztracený svět v podzemí Roderick Gordon

Knihu jsem tak pětkrát odložila, a pak jí vždy četla od začátku. Neustálé kopání do hlíny mě jednoduše nebralo. Musím ale uznat, že jsem od určité části nemohla přestat číst. Bavilo mě to! Děj se mi dobře představoval a já litovala toho, že jsem knihu tolikrát odložila. Pěkně napsaný příběh i pro starší.

23.07.2023 4 z 5


Pro vyšší dobro Pro vyšší dobro Tim Ayliffe

Páni! Ze začátku mě kniha nebavila a snad poprvé v životě jsem byla ráda, že má kniha tak tlusté strany. V nějaké chvíli se to ale zlomilo a já se na čtení i těšila. Postupem času mám z knihy dobrý pocit. Příběh mě bavil. Za přečtení stojí

29.04.2023 3 z 5


Šťastné dívky Šťastné dívky Charlotte Nicole Davis

(SPOILER) I přes průměrné hodnocení se mi v létě a vedru kniha dobře a rychle četla. Příběh je spíše odpočinkový - Skupina dívek se střetne tváří v tvář s problémem, který vypadá komplikovaně, ale i tak ho pokaždé zvládnou, vše se vyřeší a mohou pokračovat v cestě. Z postav je Violet (která má potenciál) opravdu mne nejsympatičtější. Knihu znovu přečtu, druhý díl ale vynechám.

12.04.2023 3 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Naprosto jsem hltala každou stranu, když jsem knihu četla poprvé. Drsný a přitom pravdivý příběh vás nějakým způsobem zaujme a možná ve vás zanechá pár nevysvětlitelných pocitů. Kniha je občas doplněna o výpovědi ostatních lidí z života Christiane, což je velké plus.

12.04.2023 4 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Krásná klasická knížka se sympatickými postavami. Styl psaní mně osobně vyhovuje a čtení je pak příjemným odpočinkem. Je to dílo, které by ve vaší knihovně rozhodně nemělo chybět. Přesně ta kniha, za kterou byste dali duši, abyste ji mohli číst opět poprvé.

12.04.2023 5 z 5


Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Hezký příběh, tak akorát krátký pro trochu volné chvíle. Doporučuji si po přečtení pustit krátký stejnojmenný film. Knížka naprosto pohltila i nečtenářku, která ji popsala jako dojemnou.

12.04.2023 5 z 5


Pohřbená Pohřbená E. G. Scott

(SPOILER) Do poloviny knihy se děj velmi táhne, ke konci už je to zajímavější a dá se na další kapitoly těšit. Celkově mě to tak nějak chytlo, až když se přidal pohled další ženy. A konec trochu připomene Romea a Julii. Od autorů už spíše žádnou knihu nepotřebuji.

12.04.2023 2 z 5