STereza STereza komentáře u knih

☰ menu

Ostrov tisíce hvězd Ostrov tisíce hvězd Anne Jacobs

A. Jacobs mám velice ráda, ale tato kniha nejde hodnotit moc kladně. Děj se táhnul, až ke konci mi to začalo připadat zajímavé a čtivé. Kdo sáhnul po této knize jako první od autorky, určitě doporučuji zkusit jiné její ságy, protože stojí za to.

04.02.2023 2 z 5


Lokaj a já Lokaj a já Valerie Bowman

Na tenhle příběh jsem se těšila a jsem ráda, že mě nezklamal. Knihu jsem zvládla přečíst během jednoho dne a už se těším na další díly. Kdo hledá něco nenáročného na čtení a nebude očekávat nějaký velkolepý děj, je to ta pravá volba.

28.08.2022 5 z 5


Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Knihu jsem si zakoupila s tím, že bych chtěla zkusit jiný žánr, než kterého se držím a nelituji toho. Nejdříve mi nesedlo, že vrah je znám od začátku, ale nakonec jsem za to byla ráda.

26.08.2022 3 z 5


Návrat Návrat Anne Jacobs

Tento díl se ke mně dostal po dlouhé době od přečtení trilogie. Poznamenalo to první části knihy, kdy jsem se snažila spíše zorientovat ohledně postav. Když to opomenu, kniha se mi velice líbila, a s tím do jakých let kniha směřuje, by bylo zajímavé i pokračování.

01.03.2022 4 z 5


999: Příběh žen z prvního transportu do Osvětimi 999: Příběh žen z prvního transportu do Osvětimi Heather Dune Macadam

Začátek knihy byl pro mne náročnější, než jsem se zorientovala. Bylo to velmi emotivní a zničující si každou větou připouštět „Tohle všechno se dělo nevinným lidem." Knihu mohu jenom doporučit, ať už lidem, kteří se o téma
holokaustu zajímají, tak bych ji ráda doporučila i těm, kteří se tomu nevěnují, protože je důležité nezapomenout.

31.01.2022 5 z 5


Osudové dny Osudové dny Marie Lacrosse

S trilogií jsem spokojená. Jako nejlepší beru druhý díl a hned potom závěrečný.
Na posledním díle bych vytkla, jak už je zmíněno v několika komentářích, mnoho politiky, ze strany hlavní hrdinky. Na druhou stranu bych uvítala více dějové linie pro Fanouška a Kláru. Celá tato série byla dobře zakončená, a mohu jenom doporučit.

31.01.2022 4 z 5


V bouřlivých časech V bouřlivých časech Marie Lacrosse

Knihy tohoto typu jsem si vyloženě zamilovala, a ani pro tentokrát mě nazklamala. Mám za sebou celou trilogii a jediné co musím říct, že tento díl byl z mého pohledu nejslabší, ale ne, že by byl špatný. Jediné co mi scházelo, že nebyl více rozepsán začátek vztahu hlavních postav. Více mě do děje vtáhla až druhá polovina knihy.

31.01.2022 3 z 5