sona3661 sona3661 komentáře u knih

☰ menu

Vyhonit ďábla: O vztazích, sexu a intimitě Vyhonit ďábla: O vztazích, sexu a intimitě Terézia Ferjančeková

No, být mi 12, tak jsem nadšená. Možná. Přepsané neuvěřitelné žvásty z podcastu, které jsou opravdu vhodné tak pro nepolíbené. Poslechla jsem si pár podcastů a měla jsem pocit, jak kdybych poslouchala na záchodcích ZŠ. Jak můžou točit podcasty a několikrát říci, že klitoris je okolo močové trubice?

08.05.2022


Útočiště Útočiště Jérôme Loubry

Jasných 5! Není o čem... Jsou dvě hodiny ráno, jsem po dvou nočních a třetí mám před sebou. A i přesto jsem posledních 200 stran vzala na jeden zátah. Naprostá pecka. Kupovala jsem jako e-knihu, ale určitě koupím i v papírové verzi, protože tato knížka se bude za pár let prodávat za 2000 Kč jako nesehnatelný Prokletý ostrov od Lehaneho. Když už si pískáte, že vám to je jasné a že víte o co jde a jak to bude, protože čtete jen detektivky, thrillery apod., a máte něco načteno, tak dostanete facana a vypadají vám zuby. Doporučuji. Přepisuji žebříček TOP 5 a posunuji na první místo.

14.01.2021 5 z 5


Nejsem z ledu Nejsem z ledu Anne Frasier (p)

Co napsat pár minut po dočtení? Jasných 5, bez řečí. Vau! Jednoznačně jedna z nejlepších detektivek, které jsem kdy četla. A že jiný žánr skoro nečtu. A první detektivka, u které mi ukápla slza. Posledních sto stran jsem četla a četla, neviděla a neslyšela, zrcadlily se ve mě pocity Jude, vroucně jsem si přála, ať to dopadne dobře, ať si ho nechá... Úžasné finále, nečekané. Knihu jsem dočetla v práci, ještě že jsem sestra na psychiatrii a ne na ARU, asi bych šla kvůli knížce sedět. (Berte s rezervou...). Doufám, že bude ještě další díl.

09.12.2020 5 z 5


Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

5 hvězd bez řečí. Úžasně si s námi autor pohrál. Někteří tu špekulují nad tím, že to je dost nereálné. A kolik detektivek, thrillerů nebo románu je vlastně reálných?

15.06.2020 5 z 5


Zimní oheň Zimní oheň Anders de la Motte

Pecka! Jasných 5 hvězdiček. Jsem nadšená, i když jsem měla určité podezření, které se mi na konci knihy potvrdilo. Nejlepší kniha z Ročního období. Doporučuji.

30.05.2020


Byla jednou jedna řeka Byla jednou jedna řeka Diane Setterfield

Snad žádná kniha ve mně nevyvolala tolik rozporuplných pocitů jako tato. Četla jsem ji 2x. Poprvé do strany 100, pak jsem s ní praštila, protože jsem měla pocit, jako když čtu povinnou četbu. A hlavně jsem z anotace nepochopila, že jde o "detektivku" z předminulého století. Po 14 dnech jsem ji začala číst znovu od začátku. Do poloviny knihy jsem se trochu přinas... prokousávala 14 dní, moc mě to nebavilo, ale když už jsem si ji koupila, tak ji dočtu. A světě, div se, druhou polovinu jsem dala za jeden den a knihu řadím hned na druhé místo za moji milovanou Lolitu. Je super.

18.05.2020