slnick slnick komentáře u knih

☰ menu

Mateo Falcone Mateo Falcone Prosper Mérimée

Byla to moje první předcoelhovská kniha, která mi pořádně zamotala hlavou (je fakt, že mi bylo 14). Dodnes si ji ráda přečtu. Výborná.

18.02.2016 5 z 5


Deník kantora Deník kantora David Mach

Většinu situací velmi dobře znám i ze svých hodin a setkání s rodiči atd. Obrovská škoda, že tuto knihu nikdo kromě učitelů neocení, protože jsou jednotlivé příhody velmi strohé a chybí jim vtip. Šlo by to napsat mnohem lépe. Tak třeba příště...

18.02.2016 3 z 5


Krotitel Krotitel Camilla Läckberg

Velmi dobrá kniha, jak už je u Camilly zvykem, ale trochu nemile mě překvapila vysoká míra brutality. Je to jedna z mála autorů, kteří dávají přednost psychologii postav a zajímavým zápletkám před krvavými scénami (Deaver, Patterson, Nesbo).

18.02.2016 4 z 5


Doktor Proktor a vana času Doktor Proktor a vana času Jo Nesbø

Perfektní zápletka s úžasnými historickými přesmyčkami :-D Nejvíc mě pobavila část s Napoleonem. Ani Johanka z Arku nebyla špatná a velmi originální ;-)

18.02.2016 5 z 5


Doktor Proktor a velká loupež zlata Doktor Proktor a velká loupež zlata Jo Nesbø

Vtipné, brilantní hlášky a dokonalý příklad nafouknutých ekonomických bublin. Smála jsem se, až jsem se za břicho popadala. Prostě ideální čtení pro děti i rodiče.

18.02.2016 5 z 5


Nevěra Nevěra Paulo Coelho

Na tuto knihu jsem se velmi těšila... Po delší době vymyšlený příběh bez autobiografie... Ztratila jsem se po několika stranách. Dál číst jsem se musela nutit a stejně ji nedočetla. Moc mě to mrzí...

18.02.2016 2 z 5


Valkýry Valkýry Paulo Coelho

Toto je pro mě příjemné překvapení (tvrdím, že Coelho autobiografie moc psát neumí). Do této knihy jsem se dokázala začíst a dokonce mě i dost upoutala. Ráda se k ní jednou vrátím.

18.02.2016


Záhir Záhir Paulo Coelho

Coelho má bohužel jen dvě kvality knih... Buď úžasné, které nedokážete odložit (většinou ty s vymyšleným příběhem) a pak ty, do kterých se nemůžu začíst a většinou je ani nedočtu. Záhir je ta druhá možnost. Stále jsem čekala na nějaký dějový zvrat, ale je to jen bohapusté klábosení o pořád těch stejných věcech dokola. Chybí mi posledních 20 stran a už se k nim odhodlávám 10 let.

18.02.2016 2 z 5


Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Velmi krásná kniha, ale velmi těžce se mi četla. Byla tak emotivní a chvílemi i depresivní, že jsem ji musela číst na čtyřikrát a mezi tím vždy sáhnout po odpočinkové četbě. Ale je to jedna z těch, které si budu pamatovat celý život a až najdu odvahu, přečtu si ji znovu (za několik let).

18.02.2016 4 z 5