Simča64 Simča64 komentáře u knih

☰ menu

Cestující do Frankfurtu Cestující do Frankfurtu Agatha Christie

Knihy od Agathy Christie čtu velmi ráda, ale tato se zcela vymyká její tvorbě. Přečetla jsem ji, ale určitě se k ní už nevrátím.

25.02.2019


Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Čekala jsem a byla jsem velmi zvědavá na první knížku od autorky po sérii Harry Potter. Prázdné místo je velmi zvláštní knížka a i když jsem ji přečetla celou, nemohla bych s klidem napsat, že ji doporučuji. Byla jsem poměrně dost zklamaná. Děj je velmi slabý a nemá žádný spád.

25.02.2019


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Všechny díly Harryho Pottera jsou naprosto famózní. Když byl syn malý, chodili jsme s ním do kina na Harryho a vždy jsme si to všichni skvěle užili. Dodnes si poslouchám audiozáznamy, které kolovali po internetu i první knihu kdysi vydanou na 12 CD, čtenou Jiřím Lábusem. A to už mám přes padesát.

25.02.2019


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Přečetla jsem všechny knihy Harryho Pottera a nedovedla jsem si představit od autorky žádný jiný žánr. Ale musím uznat, že je to skvělá kniha. Tak jak moc nemusím knihy se soukromými detektivy, tak tato se nedá s žádnou jinou srovnat. Zkrátka skvělé čtení.

25.02.2019


Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Opět další skvělá knížka, kterou jsem četla jedním dechem. Robert B. píše velice poutavě a dokáže dát detektivce to správné napětí. Má velký talent. Přečetla jsem od něj zatím vše vydané: od Dívky v ledu, Noční lov, Temné hlubiny, Chladnokrevně až po Do posledního dechu. Za mě jsou všechny stejně dobré. Jen už by měl Eriku nechat usazenou na vraždách a občas by mohla dostat také uznání za svou práci. Bylo by to příjemnější.

25.02.2019