SilviLovesDogs SilviLovesDogs komentáře u knih

☰ menu

První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

(SPOILER) Knížka začíná tím, že se hlavní hrdinka Liv Silberová s její mamkou, sestrou Miou a chůvou Lottie přestěhují do Londýna, protože se mamka Liv zamilovala do jistého Ernesta Spencera, a tak se k němu a jeho rodině nakonec přestěhují. Liv se seznámí s dětmi Ernesta - Graysonem a Florence a zjistí, že má Grayson nějaké tajemství. Liv naprosto miluje tajemství, a proto si usmyslí, že se pokusí toto tajemství rozluštit. Nakonec se však zamotá do něčeho, do čeho vůbec nečekala. Také se seznámí s kamarády Graysona - Henrym, Jasperem a Arthurem, kteří jsou do daného tajemství také zapleteni.

Tato knížka mě naprosto nadchla - poslední dobou jsem vůbec neměla chuť číst, ale v momentě, kdy jsem se pustila do této knihy, jsem ji přečetla skoro bez dechu. Hlavní postava Liv mi byla velice sympatická a Henry taktéž. Vůbec jsem nečekala, že se do této knihy tak ponořím, přečetla jsem jednu kapitolu a hned jsem musela číst další! Knížka mě opravdu velice překvapila, neustále tam bylo nějaké napětí, nějaká akce. Bylo to prostě úžasné. Doporučila bych to snad všem, ale nejvíce asi těm, co milují tajemno!

02.04.2022 5 z 5


Už jsem normální?!? Už jsem normální?!? Holly Bourne

(SPOILER) Knížka se mi líbila. Líbilo se mi, jak autorka vystihla poruchu, kterou hlavní postava Evie trpí – OCD. Evie chce být hlavně normální, chce si najít nové kamarády, kluka a hlavně nebýt „ta divná“ holka. Hodněkrát jsem se v tom našla a bylo pro mě jaksi uklidňující o podobných věcech číst. Líbilo se mi, jak autorka v knížce vysvětlovala některé psychické nemoci, a líbily se mi i některé názory z feministické stránky. Ale v některých momentech mi přišlo, že byl feminismus trochu přehnaný, a v ději mi to přišlo celkem zbytečné. Příběh působil hodně reálně, typicky se mezi holkami řešili kluci a podobně.

11.10.2021 4 z 5


Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Příběh je o pejskovi jménem Gump. Gump nám v knížce ukazuje, že spousta psů díky lidem trpí a zaslouží si mnohem lepší život a každý, kdo má dobré srdce, jim ho může dát. V knížce bylo spousta smutných a bolestivých myšlenek, ale zároveň tam byly i chvíle plné naděje a štěstí. Přimělo mě to přemýšlet nad řadou věcí. Knížka se mi moc líbila, ale myslím si, že mohla být více rozepsaná, nebo že příběhy ostatních postav mohly jít více do hloubky, ale asi to stačilo k tomu, aby to člověka dojalo.

30.04.2021 4 z 5


Temný experiment Temný experiment Gwenda Bond

(SPOILER) Knížka navazuje na seriál Stranger Things, ikdyž si osobně myslím, že k tomu, abyste si knížku přečetli, znát Stranger Things nepotřebujete. Knížka je o Terry Ivesové - matce, hlavní postavy Stanger Things, Eleven. Díky své kamarádce se Terry přihlásí do experimentu v laboratoři. Postupem času, ale zjistí, že šéf této laboratoře je jen sobec, co dělá pokusy na svých subjektech - tedy i na Terry.
Knížka se mi líbila, zjistila jsem z ní pár věcí, co jsem chtěla o matce Eleven vědět, ale asi jsem čekala prostě trochu víc. Každopádně tuto knížku doporučuji fanouškům Stranger Things, protože ty si v ní určitě najdou něco, díky čemuž si ji rádi přečtou.

07.03.2021 3 z 5


Poprvé do akce Poprvé do akce Daphne Maple

(SPOILER) Knížka je o dívce, jménem Kim. Kim má tu nejlepší kamarádku - Sašu. Obě mají stejný koníček, neboli milují psy. Když po prázdninách Saša seznámí Kim s Taylor, Sašinou novou kamarádkou, má Kim trochu pochyby a žárlí na Taylor. Ve škole jim paní učitelka řekne ať si najdou brigádu, a ať se tam snaží něco změnit k lepšímu. Všechny tři kamarádky, Kim, Saša a Taylor, se rozhodnou pro brigádu v útulku. Jenže tam se vyskytne problém: útulek krachuje. Psů v útulku je hodně, ale nikdo o ně nemá zájem. Holky proto musí vymyslet něco, aby útulek zachránily.
Knížka se mi líbila, jen se mi ze začátku nechtěla tolik číst, ale v půlce se děj nakonec rozjel.

20.12.2020 4 z 5


Mrtvé město Mrtvé město Erin Hunter

(SPOILER) Příběh je o pejskovi jménem Štístko. Na začátku příběhu je Štístko v kleci v útulku – v Domě pastí, protože je to pouliční pes a samotář, a dlouhé packy (lidé) ho tam zavřeli. Díky zemětřesení – Velkému zavrčení však Štístko uteče. Cestou potká i takovou menší „smečku“ psů, jejichž páníčci je opustili. Štístko jakožto samotář a tulák se, i když ne tak rád, stane jejich vůdcem a v průběhu času je učí lovit a obecně přežít v divočině. Stávají se tak jeho smečkou.
Knížka mě opravdu moc bavila číst. Líbily se mi psí pojmy (Velké zavrčení, dlouhé packy, Dům pastí, Hlučné klece,...) a jejich pohled na svět. Doporučuji těm, co milují romány o zvířatech, a především o psech. Ale knížka není pro všechny. Například ti, co v knížkách nemají rádi nějakou tu krutost, tak pro ně to asi moc nebude. Příběh je ke konci napínavý a já jsem chtěla hned číst další díl. Je to jedna z mých nejoblíbenějších knih.

08.09.2020 5 z 5